Twee Desire smartphones van HTC met vernieuwde Sense

3
30
HTC Desire HD

HTC Desire HD (© ; licentie: )

Met de nieuwe Desire HD en HTC Desire Z brengt HTC ook een vernieuwde versie van De Sense-interface met verbeterde functionaliteit naar zijn Android smartphones.

De nieuwe Desire smartphones draaien het Android 2.2 besturingssysteem. HTC voegt daar de eigen Sense-besturing aan toe. De nieuwste versie van de interface biedt meer mogelijkheden voor multimedia- en locatiegebaseerde diensten. Zo is er de nieuwe dienst HTCSense.com, waarmee je je toestel kan beheren, mobiel of via je pc. Je kunt een back-up maken van de inhoud. Ben je de smartphone even uit het oog verloren, dan kun je hem van op afstand laten rinkelen om hem te lokaliseren. Of je kan de locatie van het toestel weergeven op een kaart. Als je het toestel bent verloren, kun je het op afstand blokkeren, een smsje sturen naar het toestel zodat de vinder weet wie de eigenaar is, of alle data op het toestel wissen.

Locations
Het vernieuwde HTC Sense biedt ook nieuwe camerafunctionaliteit voor het opnemen van HD-video’s en het bewerken van foto’s met verschillende effecten. Met HTC Locations heb je toegang tot kaarten en plattegronden die je kan opslaan op de SD-kaart van je smartphone, zodat je geen dataverbinding moet gebruiken. Ook is er een nieuwe online e-reading-functionaliteit die gebruikmaakt van van Kobo, een e-reader voor je mobiele telefoon waarmee je ook snel woorden kunt opzoeken en onbekende woorden kunt vertalen.

HTC Desire Z

HTC Desire Z (© ; licentie: )

HD en Z
De HTC Desire HD is gemaakt uit één stuk aluminium. Deze Desire heeft een 4,3-inch lcd-scherm, Dolby Mobile en surround sound en een snelle 1 GHz Qualcomm 8255 Snapdragon processor. De smartphone heeft een 8 megapixel camera met dubbele flitser en kan video in HD (720p) opnemen. Met HTC’s Fast Boot start hij snel op.
De HTC Desire Z is een slidermodel: on der het touchscreen schuift een toetsenbord tevoorschijn dat enkele sneltoetsen heeft waarmee je direct toegang hebt tot diensten zonder daarvoor menu’s te hoeven raadplegen. De HTC Desire Z bevat daarnaast 4 Gigabyte intern geheugen, een 720p HD videocamera en een 5-megapixel camera met automatische flits. De smartphone is uitgerust met de nieuwe 800MHz Qualcomm 7230 processor, die de prestaties van het toestel en de accu zou verbeteren. Ook HTC Fast Boot is van de partij.

Beschikbaarheid en prijs
De HTC Desire HD heeft een adviesprijs van € 579; de HTC Desire Z een adviesprijs van € 449. Beide smartpones zullen medio oktober beschikbaar zijn.

Foto van HTC
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTrio Symbian smartphones van Nokia
Volgend artikelPowerShot camera met enorm zoombereik
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. HTC sense is nog niet beschikbaar voor België… en er blijken in landen waar het wel beschikbaar is, redelijk wat problemen mee te zijn.

  2. Las trouwens dat de HTC Desire HD al vanaf 549 euro verkrijgbaar is. En dat waarschijnlijk vanaf 8 oktober het toestel leverbaar is. De Desire Z vanaf 22 oktober.

    Kijk er naar uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.