Eerste Android 2.3 mobiele telefoon

0
20
Samsung Nexus S

Samsung Nexus S (© ; licentie: )

De Nexus S is ’s werelds eerste Android 2.3 mobiele telefoon en is het resultaat van een samenwerking tussen Google en Samsung.

De nieuwe Nexus S is een quadband smartphone met 3G-ondersteuning. Het is de eerste smartphone die draait op Android 2. 3 Gingerbread. De nieuwe versie van het Android besturingssysteem biedt onder meer een nieuw toetsenbord met multi-touch ondersteuning, internetbellen (VoIP/SIP) en een nieuwe gebruikersinterface.
De smartphone is uitgerust met een 1 GHz processor en heeft een 4-inch Super LCD aanraakscherm met een resolutie van 800 x 400 pixels. Naast een 5 megapixel camera op de achterzijde heeft de Nexus S ook een VGA camera op de voorzijde. Tot de verdere uitrusting behoren A-GPS, Gyroscope Sensor, Accelerometer, Digital compass, Bluetooth v 2.1 + EDR en Wi-Fi 802.11 b/g/n. De gyroscoopsensor zorgt voor een vloeiende gamingervaring als je de smartphone naar boven of onderen kantelt of naar links of rechts helt. De Nexus S meet 63 x 123,9 x 10,9 mm.
De Nexus S is vanaf het eerste kwartaal 2011 verkrijgbaar. De adviesprijs is nog niet bekend.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBarbie Video Girl op de testbank
Volgend artikelLego en augmented reality
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.