PowerShot camera met enorm zoombereik

0
61
Canon PowerShot SX30 IS

Canon PowerShot SX30 IS (© ; licentie: )

Met een ultragroothoekobjectief met 35x optische zoom en de nieuwe Zoom Framing Assist-functie biedt de nieuwe Canon PowerShot heel wat creatieve mogelijkheden.

De PowerShot SX30 IS is Canon’s nieuwste PowerShot model met superzoom. De camera heeft een 24 mm ultragroothoekobjectief met 35x optische zoom en een bereik variërend van 24 mm tot 840 mm (35 mm equivalent). De camera is uitgerust met optische Image Stabilizer (IS) met een compensatie van maximaal 4,5 stops. Het lensverschuivingssysteem minimaliseert onscherpte wanneer krachtig wordt ingezoomd. De PowerShot SX30 IS heeft een ultrasone (USM) motor en een Voice Coil (VCM) motor om snel en ook stil in te zoomen en scherp te stellen. Samen met de optische IS werkt dit zowel voor digitale foto’s als video’s.
De camera is uitgerust met een 14,1 megapixel CCD-sensor en kan 720p HD-video’s opnemen. Het scherm is een 2,7-inch (6,8 cm) vari-angle PureColor II lcd-scherm (230.000 dots). De camera heeft een HDMI-mini-aansluiting om hem op een HD-tv aan te sluiten. De PowerShot SX30 IS ondersteunt sdhc- en sdxc-geheugenkaarten, evenals Eye-Fi draadloze kaartjes.

Zoomassistent
De nieuwe functie Zoom Framing Assist helpt bij het in beeld nemen van onderwerpen op afstand of bewegende onderwerpen. Door op de speciale shortcut-knop te drukken, trekt de Zoom Framing Assist het objectief snel terug tot in een van de drie geprogrammeerde zoomposities. Zo kan je meer op het scherm zien en het onderwerp zoeken, terwijl een rechthoek het originele zoomvlak markeert. Zodra je het onderwerp weer ziet en terugplaatst in de rechthoek, kan je de shortcut-knop loslaten en keert het objectief snel terug naar de oorspronkelijke zoomstand.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon PowerShot SX30 IS heeft een adviesprijs van € 449 en is beschikbaar vanaf half september 2010.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTwee Desire smartphones van HTC met vernieuwde Sense
Volgend artikelNieuwe FRITZ!Box voor snelle bedrade en draadloze netwerktoepassingen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.