Samsung NX mini Smart-camera

Dunste en lichtste systeemcamera met WiFi en NFC

0
Samsung introduceert met de NX mini Smart naar eigen zeggen ’s werelds dunste en lichtste digitale camera met verwisselbare lenzen.  Dankzij de geïntegreerde wifi- en nfc-functies kun je foto’s onmiddellijk delen.

De nieuwe Samsung NX mini Smart-camera is slechts 22,5 mm dun en weegt zonder lens slechts 158 gram. De 1-inch bsi cmos-sensor wordt langs achteren verlicht en biedt een resolutie van 20,5 megapixels.

Je kunt een reeks foto’s achter elkaar maken met de 6 fps ‘Continuous Shot’-modus en zelfs tot 30 fps als je de resolutie beperkt tot 5 megapixels. Foto’s kunnen zowel in raw- als jpeg-formaat worden bewaard op een microsd-geheugenkaartje (met inbegrip van de hc, xc en uhs-i varianten). De camera heeft een iso-bereik van 160 tot 12.800. Full HD 1080 p video behoort ook tot de mogelijkheden.

Samsung NX mini Smart-camera
Samsung NX mini Smart-camera

De NX mini heeft een stevige metalen behuizing en is verkrijgbaar is vijf verschillende kleuren (wit, roze, muntgroen, bruin en zwart), maar de versie met bruine leder-‘look’ ziet er wat ons betreft het mooist uit.

De NX mini heeft geen oculair, maar het 3-inch (7,52 cm) lcd-scherm kan 180 graden worden gedraaid, zodat je met deze camera ook “selfies” kunt maken, of foto’s kunt trekken in minder voor de hand liggende poses. Het scherm heeft een resolutie van 460.800 beeldpunten.

Dankzij de wifi- en nfc-functies kun je je foto’s eenvoudig delen met smartphones, tablets, computers en cloudopslagdiensten zoals Dropbox en Flickr.

Via ‘Group Share’ kun je je foto’s zelfs tegelijkertijd naar vier andere toestellen sturen. Je kunt de NX mini ook met je smartphone bedienen dankzij de app Remote View Finder Pro.

Samsung introduceert drie NX mini-lenzen met type-aanduiding NX-M:

De NX-M 9mm F3.5 ED-lens is een ultradunne groothoeklens die perfect is voor liefhebbers van landschappen en zelfportretten. Deze lens biedt voorts een optimale invalshoek voor het nemen van zelfportretten. Je kunt scherpe foto’s nemen op een afstand van slechts 9 mm.

De NX-M 9-27mm F3.5-5.6 ED OIS-lens is een microcompacte zoomlens met een stijlvol design die klein genoeg is om vlot in je zak of tas te passen. Deze compacte standaardzoomlens biedt een brede waaier aan mogelijkheden, van groothoek- tot telefoto, en is voorzien van optische beeldstabilisatie voor haarscherpe beelden.

Met de NX-M 17mm F1.8 OIS-lens kun je haarscherpe foto’s van iets of iemand maken, terwijl de achtergrond vaag blijft.

Daarnaast kun je de vijftien bestaande “grote” Samsung APS-C NX-lenzen ook op de NX mini aansluiten met behulp van de NX-M Mount Adapter. Naast een interne flash heeft de NX mini ook een aansluiting voor een externe flash.

De 2330 mAh batterij heeft een ‘cipa-rating’ van 650 foto’s met de 9mm lens of 530 foto’s met de 9-27mm lens.

De Samsung NX mini Smart-camera is vanaf april verkrijgbaar. Alleen de dollarprijzen zijn bekend. Zo kost een bundel met de 9-27mm lens en een externe flash $549. Een bundel met de 9mm lens kost $449. De 9mm lens kost apart $179, terwijl de 9-27mm lens verkrijgbaar is voor $279.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.