iPhone look-a-like heeft veel potentieel

4
114
Samsung Galaxy S (GT-I9000)

Samsung Galaxy S (GT-I9000) (© ; licentie: )

Sommige apparaten lijken zo sterk op elkaar dat je zou denken dat de ingenieurs van de betreffende firma’s samen zijn gaan picknicken. Bij de Samsung Galaxy S is dat niet anders. Het toestel doet ons heel erg denken aan de Apple iPhone, maar dat hoeft niet negatief te zijn. Integendeel! Het fraaie design in combinatie met het Android 2.1 besturingssysteem… Dat moet vonken geven. Tijd voor een test!

Android veroverde in korte tijd de wereld. Een immense community heeft zich opgebouwd rond dit besturingssysteem van de Open Handset Alliance. Door het open karakter van Android zijn er massa’s interessante tooltjes en leuke programma’s te vinden voor dit besturingssysteem. Dat Android bruist van het leven, blijkt wanneer je op Google – de grondlegger van Android – de term Android intikt… Samsung is lid van de Open Handset Alliance en werkt daardoor mee aan het succes van Android.

Open Handset Alliance
De Open Handset Alliance kortweg OHA bestaat uit 78 technologie- en telecombedrijven die open standaarden ontwikkelen. De alliantie werd opgericht in 2007. Verschillende grote namen als Google, Vodafone, Intel, Nvidia, Nuance en vele anderen zijn lid en dragen hun steentje bij in dit samenwerkingsverband. Wat is dan het voordeel voor de consument? De alliantie streeft ernaar om goedkopere, innovatieve en vooral eenvoudig te gebruiken apparaten en services te ontwikkelen.

In de doos
Naast de Samsung Galaxy S zelf treffen we in de doos ook nog een aantal accessoires aan. We zien een batterij, reislader, usb kabel, oortjes en handleidingen. De meegeleverde handleidingen zijn Frans- en Nederlandstalig.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelMobiele toestellen makkelijker laden
Volgend artikelSysteemcamera met lensbediening

4 REACTIES

  1. Tip voor diskidee-tests:

    voeg het gehele testbericht in 1 hap en niet 9 op een page!
    Je klikt je ziek!
    elke keer moet er opnieuw een page geladen worden!
    Bekijk het zelf maar eens op INTERNET,NB niet jullie intrAnet,
    wat natuurlijk razendsnel is! Wij arme belgen moeten het met Belgacom doen ;)!

    • Een tip als de pagina’s niet snel genoeg laden is om rechts bovenaan het artikel op het printpictogram te klikken, dan krijg je het artikel op één pagina te zien. Maar dan valt de opmaak, waar de redactie toch wel wat tijd in steekt, uiteraard weg.

  2. Leuke review, alleen de info over de GPS is niet 100% correct.
    Het is misschien leuk om weten voor geïnteresseerden dat voor Android er wel enkele mogelijkheden op de markt zijn om off-line (dus zonder internet-verbinding) te navigeren.
    Zo zijn er ‘CoPilot Live 8 Pro’ en ‘Mobile Maps 10’.
    Beide toepassingen werken perfect in combinatie met de Galaxy S zonder dat je een duur data-abonnement hoeft te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.