Opvolger voor Samsung’s Galaxy S smartphone

0
27
Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II (© ; licentie: )

Samsung kondigt de Galaxy S II aan. De opvolger van de Galaxy S heeft een dual-core processor en Android 2.3 als besturingssysteem. Ook zijn er extra toepassingen voor zakelijke gebruikers.

De Galaxy S II gebruikt Android 2.3 (codenaam Gingerbread), de recentste versie van het Android besturingssysteem voor smartphones. Inmiddels is bekend dat de nieuwe versie van Android (3.0 Honeycomb) ook naar de smartphones komt en dus niet alleen bedoeld is voor tablets. De CortexA9 dual-core processor is volgens Samsung bijna twee keer zo snel als die van de Galaxy S en de 3D hardwareprestatie zou vijf keer krachtiger zijn. De Galaxy S II is uitgerust met een Super AMOLED Plus scherm dat met 4,27-inch ook groter is dan dat van de Galaxy S. Het zou volgens Samsung ook minder energie verbruiken.

Hubs
De Galaxy S II is de eerste smartphone waarin Samsung haar vier content- en entertainmenthubs heeft geïntegreerd. Deze hubs geven rechtstreeks toegang tot muziek, games, boeken en tijdschriften en sociale netwerkdiensten. Met de Social Hub Premium beheer je je communicatie en sociale netwerken. De Readers Hub beheert je bibliotheek aan boeken, tijdschriften en kranten. Daarnaast is er nog een Game Hub en Music Hub. De nieuwe Galaxy S kan ook ontvangen sms-berichten voorlezen. Ook beschikt de smartphone over de Voice Translation-applicatie die gesproken en geschreven tekst vertaalt in diverse talen. Je spreekt simpelweg een woord of zin in en de smartphone geeft je direct de vertaling.

Kies Air
Face Recognition Unlock zorgt voor de beveiliging van de Samsung Galaxy S II. De camera aan de voorzijde van de smartphone herkent het gezicht van de eigenaar, waardoor de telefoon automatisch ontgrendeld wordt. De camera heeft ook een  8 megapixel camera op de achterzijde die video in Full HD 1080p opneemt en afspeelt. Met Samsung Kies Air kan je via een draadloze verbinding de content op je smartphone vanaf je pc beheren.
De Samsung Galaxy S II heeft ook meer zakelijke mogelijkheden. Zo zijn er onder andere verbeterde mogelijkheden voor conferencing en connectivity van Cisco, Microsoft Exchange ActiveSync en veilig remote device management van Sybase.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy S II is vanaf midden mei 2011 verkrijgbaar. De adviesprijs is nog niet bekend.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLichtgevend toetsenbord van Logitech typt vlot
Volgend artikelGrijze e-waste
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.