Brainstormen en samenwerken via het web

0
86

Onderaan staat een teksteditor waarin je opmerkingen kunt schrijven bij elk onderdeel op de map. Aan de rechterkant vind je de keuzevensters met het typische, overweldigende aanbod aan attributen. Op het eerste zicht zien die gekleurde vlaggetjes, pijltjes en smileys eruit als een hoop toeters en bellen en, toegegeven, het ziet er zelfs een beetje kinderachtig uit. Maar bij een mindmap staat het visuele aspect nu eenmaal centraal. Hoe langer je er mee werkt, hoe meer je deze attributen nuttig vindt. Op een map met 10 groene vlaggetjes en 1 rode, zie je letterlijk in een oogopslag naar welk onderdeel jouw aandacht moet gaan. Natuurlijk kunnen al die vensters ook gesloten worden, net zoals je met een klik de centrale map schermvullend kunt maken.

Samenwerken in de cloud
De grootste vernieuwingen die Catalyst brengt ten opzichte van MindManager, hebben betrekking op de enorme mogelijkheden tot samenwerking. We hadden het daarnet al over over die 500 MB beveiligde webspace waarin mappen en de bijbehorende documenten kunnen bewaard worden. Je kunt die dan ook gemakkelijk via het Internet met anderen delen. Als eigenaar bepaal je uiteraard wie toegang heeft tot welke bestanden, wie de mappen mag openen, wie ze mag wijzigen of wie ze alleen maar mag lezen.
Maar Catalyst gaat nog een stap verder: je kunt in real time met anderen samenwerken aan een map. Vooral voor grotere projecten waar verschillende personen verantwoordelijk zijn voor verschillende deelaspecten opent dit nieuwe perspectieven.

Catalyst workspaces

Catalyst workspaces (© ; licentie: )

Het navigatiepaneel links geeft onder meer toegang tot allerlei vormen van ondersteuning, zoals een handleiding in PDF formaat, tutorials onder de vorm van Adobe Flash animaties, een online helpfunctie en de traditionele FAQ. Van hieruit beheer je ook je account, alsook de lijst met medewerkers.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFull HD camcorder met gekantelde lens
Volgend artikelMobiele toestellen makkelijker laden
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.