Drie handige uitbreidingen voor MS Outlook

2
77
Outlook 2010

Outlook 2010 (© ; licentie: )

MS Outlook, de e-mailclient van Microsoft Office, kun je uitbreiden met plug-ins. We testten drie handige uitbreidingen voor Outlook: SpamBayes (spam verhelpen), MAPILab Toolbox (achttien handige hulpmiddelen) en Neo Find (eenvoudig e-mails terugvinden).

SpamBayes

Wat? Ongewenste e-mail of spam is een pest. Naar schatting negentig procent van alle e-mail is rommel. Als je geluk hebt, houdt je internetprovider of bedrijf veel van die spam tegen. Wat er toch nog doorkomt, kun je zelf blokkeren met SpamBayes, een gratis intelligente spamfilter.

Hoe? SpamBayes gebruikt een wiskundig trucje om gewenste e-mail te onderscheiden van ongewenste. De filter is zelflerend. Hoe langer u hem gebruikt, hoe efficiënter hij werkt. Om er het meeste uit te halen, dien je hem eerst te trainen. Verwijder alle ongewenste e-mail uit je Outlook-inbox. Dit wordt de folder met “known good messages” waar de installatiewizard naar vraagt. Creëer vervolgens met behulp van de wizard folders met spamberichten (“junk messages”) en mogelijke spamberichten (“unsure messages”). Start de training. Daarna is de filter klaar voor gebruik. Controleer de eerste dagen de folders met (mogelijke) spam. Gebruik de knoppen in de werkbalk om onterecht gefilterde berichten te herstellen en spamberichten in de folder met mogelijke spam als dusdanig aan te duiden.

Spambayes

Spambayes (© ; licentie: )

Oordeel? Na ongeveer een week zal SpamBayes er zo goed als alle spam uithalen. Het is wel belangrijk de training te doorlopen en daarbij een folder met berichten te gebruiken die werkelijk vrij is van ongewenste e-mail.

Waar? spambayes.sourceforge.net (gratis)

1
2
3
Vorig artikeliPhone en Android: het emo-tijdperk van de gsm
Volgend artikelVideo’s en foto’s maken in Full HD
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

    • Correct. Ik gebruik hem ook. Ideaal als je veel met sociale netwerken zoals LinkedIn of Facebook werkt. De recentste versie heeft wel een irritant trekje, nl. een standaard ingeschakelde optie om e-mailadressen automatisch te zoeken als je een adres begint te tikken. Vindt inderdaad meer adressen dan Outlook zelf, maar je kunt die pas gebruiken als je betaalt. Bovendien vertraagt het het intikken van een adres. Dus dat heb ik uitgeschakeld. Bovendien vind ik dat Outlook dat zelf zou moeten kunnen.

Reacties zijn gesloten.