Brainstormen en samenwerken via het web

0
86
Mindmap

Voorbeeld van een mind map gemaakt in Catalyst (© ; licentie: )

Mind mapping is een andere manier om met informatie om te gaan. Alle informatie wordt opgeslagen in- en weergegeven als een grafisch schema, waar je individueel of in groep wijzigingen kunt in aanbrengen om op die manier op een originele manier projecten te starten, te begeleiden en erover te brainstormen. Mindjet is bekend van zijn mind mapping software MindManager. Catalyst is de webtegenhanger, waarmee je in groep kunt samenwerking in de cloud. Een test.

Mindjet MindManager, ondertussen toe aan versie 9, wordt lokaal geïnstalleerd op je pc. Mindjet Catalyst draait op het web of, zoals dat vandaag modieus heet, in de cloud. Beide producten werken samen en kun je ook helemaal apart gebruiken. In deze test concentreren we ons op Catalyst; de werking van MindManager hebben we eerder beschreven toen we MindManager versie 7 testten.

Wat is mind mapping?
Mind mapping of mind mappen is een totaal andere manier om met informatie om te gaan. Alle informatie wordt opgeslagen in- en weergegeven als pictogrammen. De onderlinge relaties worden vastgelegd als verbindingslijnen en pijltjes. Het resultaat is een grafisch schema dat vertrekt van een centraal onderwerp waaraan bijzaken en verwante concepten gelinkt worden. Deze visuele weergave mag dan op het eerste zicht een bijzonder verwarde en rommelige indruk maken, zeker op wie niet gewend is om met mindmappen te werken, maar laat meestal toe om in een oogopslag de correcte informatie te bekomen. Het is ook eenvoudig om de relaties tussen de stukjes informatie te veranderen en dus een nieuwe visie te ontwikkelen op een probleem, een project, een idee… Vandaar ook dat mind mapping nauw verband houdt met brainstormen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFull HD camcorder met gekantelde lens
Volgend artikelMobiele toestellen makkelijker laden
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.