Vijftiende Dikke van Dale in app-vorm

0
40
De vijftiende editie van het Dikke van Dale woordenboek is nu ook beschikbaar in app-vorm, maar voorlopig alleen voor Apple iOS.

De vijftiende editie van het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, beter bekend als de Dikke van Dale, kun je nu ook kopen als iOS app. Een Android-versie is er voorlopig nog niet.

De 15de editie telt 18.000 nieuwe trefwoorden, duizenden nieuwe betekenissen, voorbeeldzinnen, uitdrukkingen en citaten. Verder bevat het nieuwe woordenboek 80.000 extra woordsamenstellingen en staan er vervoegingsrijtjes bij alle werkwoorden. In totaal staan er in de 15de editie 242.000 trefwoorden, ca. 327.000 betekenissen en ca. 140.000 voorbeelden.

Bij 500 lastig uit te leggen woorden zijn verhelderende lijntekeningen toegevoegd. Als extra bevat de app allerlei woordspelletjes, waaronder galgje, raad het plaatje, een woordtrainer en een dagelijks woord.

De interface van de app sluit aan bij het ontwerp van de papieren editie en de online versie. Je kunt het woordenboek op allerlei manieren tot in detail doorzoeken. Vanaf iOS 8.2 kun je woorden typen, plakken, schrijven of dicteren en opzoeken vanuit Safari. De app heeft geen internetverbinding nodig.

Van Dale 15de editie iOS app

Van Dale 15de editie iOS app (© ; licentie: )

De iOS-app Dikke Van Dale 15 is voor € 79,99 te downloaden in de Apple App Store.

Bezitters van de 14de editie krijgen tot het eind van het jaar tot 75% korting op de 15de editie via een appbundel. In de upgradebundel zitten de twee versies van de Dikke Van Dale. Door te kiezen voor “Maak mijn bundel compleet” wordt het bedrag dat eerder betaald werd voor de 14de editie afgetrokken van de bundelprijs van €99,99. Zo kan de nieuwe Dikke Van Dale-app dus al vanaf €20,- aangeschaft worden. De oude app blijft gewoon in bezit en kan ook nog steeds gebruikt worden.

Vorig artikelLuxe smartwatch van Zwitserse makelij
Volgend artikelKredietkaart-formaat powerbank voor iPhone
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.