De Reader, handig nieuwigheidje in Safari 5.0

0
81
Dit artikel is deel 11 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieSafari versie 4K-Meleon versie 1.5.3

Benchmarks
Uit nieuwsgierigheid haalden we dezelfde Benchmark programma’s van stal en onderworpen Safari 5.0 aan hun oordeel. PeaceKeeper klokte af op exact 4000, SunSpider op 625,4 en V8 op 3525. Dat is inderdaad een klein beetje beter dan zijn voorganger (Safari 4 behaalde respectievelijk 3956, 717 en 2947), maar met deze nieuwe cijfers zou Safari 5.0 toch op precies dezelfde plaats hebben gestaan ten opzichte van Opera en Chrome en die hebben intussen ook niet stilgestaan (zij brachten intussen ook nieuwe versies op de markt).
Hou er bij interpretatie van de bijgevoegde grafiek rekening mee dat voor PeaceKeeper en V8 hogere waarden beter zijn maar bij Sunspider zijn daarentegen de laagste cijfers de beste.

Bladwijzers met miniatuurtjes

Bladwijzers met miniatuurtjes (© ; licentie: )

Opstarten
Wat opvalt is de lange opstarttijd van Safari. Wanneer we met een fris opgestarte computer op het logo van Microsoft Internet Explorer 8 klikken, staat precies 3 seconden later onze startpagina op het scherm. Onder dezelfde condities duurt dat bij Safari meer dan 10 seconden – en dat is lang wachten! Initieel is de knoppenbalk frustrerend leeg, gelukkig kan je dat zelf eenvoudig aanpassen aan je noden zodat toch al minstens de meest essentiële knoppen binnen handbereik liggen.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelEmotie en informatica blijven best gescheiden
Volgend artikelSamsung’s nieuw Android vlaggenschip
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.