Web browsers: review van twaalf bladeraars voor het internet

Google Chrome versie 4.0.249.8

0
Dit artikel is deel 4 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieMicrosoft Internet Explorer 9 (bèta versie) previewFlashPeak Slimbrowser versie 4.12
Google Chrome
Google Chrome
Eén ding hebben al de door ons geteste browsers alvast gemeen: op hun website claimen ze de snelste, de kleinste, de meest performante of eenvoudigweg de beste te zijn. Als derde browser komt Google Chrome versie 4.0.249.8 aan de beurt.

Hé, waar is die menubalk naartoe? Blijkbaar bestaat die hier niet. Maar dat resulteert natuurlijk in meer ruimte voor de eigenlijke webpagina’s. Twee minuscule knopjes rechts openen toch een menu, respectievelijk “Huidige tabblad beheren” en “Google Chrome aanpassen en beheren”. Via deze laatste kan je de bladwijzerbalk zichtbaar maken, maar daar vinden we alleen een verwijzing naar de home-pagina en een knop “Andere Bladwijzers”. Je Favorieten uit Internet Explorer zijn eenvoudig te importeren. Heb je ook een structuur met mappen in je Favorieten, dan worden dat in Chrome submenu’s. Een klik op “Andere Bladwijzers” resulteert dan uiteindelijk in een sub-sub-menu naast een sub-menu naast een menu. Dat is toch wel oubollig, bovendien is het erg omslachtig om pas na veel klikken eindelijk de juiste link te vinden.

Google Chrome versie 4.0.249.8
Google Chrome versie 4.0.249.8

Ons scherm heeft een hoge resolutie, waardoor er lekker veel tekst op één scherm kan. Maar soms is die zo klein, dat we het digitaal vergrootglas nodig hebben. Dat zit ook weer helemaal verborgen in het menu. Of je moet de toetsecombinaties CTRL + en CTRL – onthouden. Tijdens de test bleef herhaaldelijk een deel van het beeld “hangen”, om dat te verhelpen dienden we de pagina te verversen. Dat kan ook te maken hebben met de videokaart natuurlijk, maar met andere browsers hadden we dat probleem toch niet.
Toegegeven, Google Chrome is snel, maar de bediening ligt ons niet helemaal.

Menu’s en submenu’s – een oubollige oplossing voor een nieuwe browser

Deze browser kan je hier downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.