Home Internet / Diensten

Mount Everest virtueel beklimmen met Microsoft

0
91
Zestig jaar geleden bereikten Edmund Hillary en Tenzing Norgay de top van de Mount Everest. Om dat te vieren biedt Microsoft in samenwerking met GlacierWorks een virtuele beklimming van de hoogste berg op Aarde.

GlacierWorks is een non-profit organisatie die de veranderingen van de gletsjers in de Himalaya onder de aandacht wil brengen. Op hun website kan je onder meer foto’s die zijn genomen in 1921 vergelijken met recent genomen foto’s. Met een schuifbalk tonen ze je de smeltende gletsjers.

Everest: Rivers of Ice

Everest: Rivers of Ice (© ; licentie: )

Maar je kan op de website ook virtueel de 8848 meter hoge Mount Everest beklimmen in een multi-touch beleving met Windows 8 en Internet Explorer 10.

Voor Everest: Rivers of Ice gebruikte Microsoft de Bing Panorama Viewer en Rich Interactive Narrative (RIN) technologie om je in de voetsporen van al die bergbeklimmers die Hillary en Norgay inmiddels zijn gevolgd de top te laten bereiken vanuit je luie stoel. De website is gebouwd met behulp van HTML5 en CSS3.

Het best bekijk je de website GlacierWorks in Internet Explorer 10, maar ook in andere browsers werkt de multimedia-beleving op de interactieve website.

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.