Snelle Android-smartphone is niet perfect

2
57

Uiterlijk
Bijna de volledige voorkant van de Xperia X10 wordt in beslag genomen door het enorme, 4-inch grote capacitieve tft-scherm. Onder het scherm zitten drie menuknoppen. Op de zijkant zit nog een volumknop en een knop om het fototoestel te starten; voor de rest is deze smartphone knoppenvrij. De Xperia X10 weegt ongeveer even weinig als de iPhone 3 G S (135 gram). Hij is iets, maar niet veel breder en dikker dan de iPhone. Kortom, dit is geen kleine smartphone, maar hij ligt mede dankzijk de afgeronde hoeken van het batterijcompartiment goed in de hand. Deze smartphone is verkrijgbaar is diverse hippe kleuren. Wij testten de zwarte uitvoering. Die ziet er erg stijlvol uit. Het scherm is wel erg gevoelig voor vegen en strepen. Er zit namelijk een blinkende beschermlaag op, wellicht gemaakt van acryl, of misschien zelfs van gehard glas. Als het scherm uitstaat, kun je je in de blinkende laag spiegelen. Ook als het scherm actief is, is de weerkaatsing erg groot. Wel zijn het contrast en de zwartweergave goed.

Sony Ericsson Xperia X10 op krant

Uitrusting
Het scherm biedt een resolutie van 480 x 854 pixels en dat resulteert in een bijna perfecte 16:9 beeldverhouding, wat interessant is bij het bekijken van breedbeeldfilmpjes, want die vullen het scherm nagenoeg helemaal. Ook bij het raadplegen van websites komen die vele pixels van pas. De meeste websites passen nog redelijk leesbaar in hun geheel op het scherm. Dankzij de goede Android browser kun je snel navigeren in sites en inzoomen op onderdelen die je wil lezen.
De Xperia X10 is uitgerust met een erg snelle processor en reageert vlot op opdrachten. Een specifieke grafische chip zoals bij de iPhone ontbreekt evenwel. Ook is het werkgeheugen beperkt tot 384 MB. Omdat Android-apps standaard actief blijven eens je ze opent, kan het geheugen snel vollopen als je te veel apps tegelijk gebruikt. Herstarten is dan de boodschap.

1
2
3
4
5
Vorig artikelFull HD video opnemen onder water
Volgend artikelMonitor die 70% minder stroom verbruikt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Net een week in gebruik werkt goed slechts een averechtse opmerking alle ingredieenten zoals agenda etc. moeten worden geactiveerd via google of moxie via internet extra inkomen voor deze zaken ?
    Vindt peroonlijk dat deze kleine zaken die je normaal op iedere telefoon geinstalleerd vindt een zekere cashflow is voor bovengenoemde bedrijven mede omdat je internet moet hebben wat een extra onkosten plaatje met zich meebrengt vooral als je dit niet vaak gebruikt.
    Krijg je dus een soort pat stelling ga ik betalen voor iets dat ik sporadisch nodig heb of ga ik alternatieven zoeken ?

  2. Ik ben het niet helemaal eens met de uitslag,
    hoezo verre van perfect?
    Ik heb hem zelf al een paar maanden en helemaal tevreden mee.
    Niks mis mee.
    Super camera en de telefoon reageert goed.
    De Xperia X10 draait dan wel op 1.6 maar SE heeft hem helemaal aangepast zodat ie eigenlijk 2.1 is, zoals digitale zoom (16x) en de LED flitser.
    Maargoed,
    zo bekijk ik het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.