Snelle Android-smartphone is niet perfect

2
57
Sony Ericsson Xperia X10 TimescapeSony Ericsson Xperia X10 Timescape

Interface
De standaard Android 1.6-interface is wat ons betreft gebruiksvriendelijk genoeg, al moet je zijn eigenaardigheden natuurlijk eerst leren. Zo is het in het begin wat zoeken hoe je het apps-menu oproept of hoe je statusboodschappen opent. Je krijgt drie “desktops” waarop je naar keuze apps kunt plaatsen die je snel wilt kunnen openen. Sony Ericsson heeft weinig gewijzigd aan de interface, maar voegde wel twee eigen apps toe: TimeScape en MediaScape. De eerste is een client voor sociale netwerken die geïntegreerd wordt in de hoofddesktop en de andere is een verbetere muziek- en videospeler. MediaScape zit goed in elkaar en is een interessante aanvulling op de normale multimediamogelijkheden van Android 1.6. TimeScape kon ons minder overtuigen. Dit programma integreert al je sociale netwerken en e-mailaccounts en probeert daar een soort overzicht van te maken in de vorm van virtuele tegeltjes met daarop de nieuwste berichten en statusboodschappen. Het ziet er allemaal flitsend uit, maar de tegeltjes zijn te klein om de boodschappen volledig te kunnen lezen. En als je zelf iets op bijvoorbeeld Facebook of Twitter wilt zetten via TimeScape dan verloopt dit niet echt vlot. Het oogt mooi, maar in de praktijk werkt het niet echt. Je kunt natuurlijk alternatieve  (en wat ons betreft betere) clients voor sociale netwerken op deze smartphone zetten via de Android Market.

Schermreactie
Het scherm reageert niet zo vlot op aanrakingen als we wel zouden willen. Vaak moesten we meerdere keren op een pictogrammen drukken om een programma te starten. Typen op het schermtoetsenbord was om dezelfde reden een echte kwelling. Hoe we ook zochten, we hebben geen optie in het instellingenmenu gevonden om het scherm te kalibreren of om de gevoeligheid ervan in te stellen. Deze tekortkoming doet veel af van de bruikbaarheid van de Xperia X10. Misschien dat Sony Ericsson hier middels een software-update nog een verbetering kan in aanbrengen. Maar tot het zover is, vinden wij het slecht reagerende scherm het grootste minpunt van de Xperia X10.

1
2
3
4
5
Vorig artikelFull HD video opnemen onder water
Volgend artikelMonitor die 70% minder stroom verbruikt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Net een week in gebruik werkt goed slechts een averechtse opmerking alle ingredieenten zoals agenda etc. moeten worden geactiveerd via google of moxie via internet extra inkomen voor deze zaken ?
    Vindt peroonlijk dat deze kleine zaken die je normaal op iedere telefoon geinstalleerd vindt een zekere cashflow is voor bovengenoemde bedrijven mede omdat je internet moet hebben wat een extra onkosten plaatje met zich meebrengt vooral als je dit niet vaak gebruikt.
    Krijg je dus een soort pat stelling ga ik betalen voor iets dat ik sporadisch nodig heb of ga ik alternatieven zoeken ?

  2. Ik ben het niet helemaal eens met de uitslag,
    hoezo verre van perfect?
    Ik heb hem zelf al een paar maanden en helemaal tevreden mee.
    Niks mis mee.
    Super camera en de telefoon reageert goed.
    De Xperia X10 draait dan wel op 1.6 maar SE heeft hem helemaal aangepast zodat ie eigenlijk 2.1 is, zoals digitale zoom (16x) en de LED flitser.
    Maargoed,
    zo bekijk ik het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.