Gratis navigeren met Nokia-smartphones

9
154
Nokia Ovi Maps kaartzicht

Nokia Ovi Maps kaartzicht (© ; licentie: )

Ovi Maps biedt alles wat je van een volwaardige navigatieoplossing mag verwachten en kan dus zeker de vergelijking doorstaan met een gewone navigatiecomputer. Ook waarschuwingen voor snelheidsoverschrijdingen, of het tonen van de maximale snelheid op een traject zijn van de partij. Zelfs dezelfde kaartfouten treden op. Zo is er bij ons in de buurt een foutje in de Navteq-kaarten waardoor je een nutteloze omweg maakt als je een bepaalde route kiest. Ovi Maps maakte hier exact dezelfde routefout als een Mio-navigator.

Stemmen
Nokia levert uitsluitend Nederlandse stemmen; Vlaams is er niet bij. We weten uit de praktijk dat dit bij Vlamingen nogal eens irriterend overkomt. Al met al vinden we de Nederlandse vrouwenstem van Ovi Maps nog meevallen. De irriterende Nederlandse keelklanken zijn er wel, maar ze klinken niet zo hard als bij andere navigatieoplossingen. (Sorry Nederlandse lezers, maar het is nu eenmaal iets waar veel Vlaamse gebruikers zich aan ergeren, dus we moeten het wel even vermelden.)

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBack-ups maken zonder gedoe
Volgend artikelD-Link breidt het Powerline (HomePlug) AV-portfolio uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

9 REACTIES

  1. gewoon ovi suite op je pc zetten en dan kan je alles van op je gsm op je pc zetten en/of omgekeerd
    heb zelf een n97 mini gehad en hopelijk vind ik vlug een terug
    ik heb nu een 6710 navigator werkt op de zelfde manier,
    maar persoonlijk werk ik liever met een n97 daarom zoek ik nog één wil ik maar zeggen dat ik weet over wat ik spreek

  2. nou wat een toestel grrr ook al een gehele tijd met sd kaart bezig krijg het ding er echt niet uit! en dat eerst drukken lijkt ook niet echt te werken? nog andere tips of tegen de muur aan gooien?

  3. Heeft iemand een antwoord op deze vage vraag; hoe verwijder je een sd kaartje uit het stoetel? Ik krijg hem er namelijk niet uit…. Ik probeer te schuiven en met een tangetje hem eruit te trekken maar lukt beide niet…

    thnks!

  4. ik wik een kaart installeren op mijn gsm, maar mijn kaart kan niet wordn geinstalleerd omdat mijn gsm geheugen niet voldoende plaats heeft. Is er een manier om deze onmiddelijk via mijn pc, op mijn micro sd te plaatsen? Cache/cities folder ask me niet vergis. Als ik mijn gsm applicaties enal wegdoe, kom ik ng steeds aan plaatstekort op mijn gsm geheugn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.