Gratis navigeren met Nokia-smartphones

9
154

Gevaar
Het is wel belangrijk dat je het online- en offline-gedrag van je smartphone juist instelt, zeker als je in een grensstreek woont. Wij reden een route die gedeeltelijk over Nederlands grondgebied liep en dat gaf problemen zodra de N97 mini overschakelde op een Nederlandse gsm-mast. Midden tijdens het navigeren werd het scherm zwart en kwam de vraag of we online wilden gaan of blijven; exact hebben we het niet kunnen lezen, want de lettertjes zijn te klein en we waren wel op de weg aan het letten. Omdat we op een drukke baan zaten, konden we ook niet langs de kant gaan staan. De navigatie viel in elk geval volledig weg, wat lastig kan zijn als je je ergens in een gebied bevindt dat je niet kent. Het is ook niet altijd mogelijk om zomaar te parkeren. Ovi Maps zou dergelijke situaties automatisch moeten oplossen en je niet storen wanneer je aan het rijden bent. Dat kan immers tot gevaarlijke situaties leiden.

http://www.youtube.com/watch?v=2LWcnMUQkcE

Conclusie
De gratis Ovi Maps op elf Nokia smartphones zijn erg interessant … voor wie toch al een Nokia smartphone bezit of er van plan is een te kopen. Dan heb je eigenlijk geen aparte navigatieoplossing meer nodig: Ovi Maps werkt even goed en in sommige opzichten (de interactieve gidsen) zelfs beter. Wel is het verschil tussen offline en online gebruik soms verwarrend, vooral als je je eigen land verlaat. Datakosten in het buitenland kunnen bij een verkeerde instelling immers hoog oplopen. Ook als de gebruiker een en ander niet juist heeft ingesteld zou Ovi Maps je daar in elk geval niet tijdens het rijden mogen mee lastig vallen.

(86/100)

Adviesprijs
Nokia N97 mini: €449; Ovi Maps: gratis!
Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBack-ups maken zonder gedoe
Volgend artikelD-Link breidt het Powerline (HomePlug) AV-portfolio uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

9 REACTIES

  1. gewoon ovi suite op je pc zetten en dan kan je alles van op je gsm op je pc zetten en/of omgekeerd
    heb zelf een n97 mini gehad en hopelijk vind ik vlug een terug
    ik heb nu een 6710 navigator werkt op de zelfde manier,
    maar persoonlijk werk ik liever met een n97 daarom zoek ik nog één wil ik maar zeggen dat ik weet over wat ik spreek

  2. nou wat een toestel grrr ook al een gehele tijd met sd kaart bezig krijg het ding er echt niet uit! en dat eerst drukken lijkt ook niet echt te werken? nog andere tips of tegen de muur aan gooien?

  3. Heeft iemand een antwoord op deze vage vraag; hoe verwijder je een sd kaartje uit het stoetel? Ik krijg hem er namelijk niet uit…. Ik probeer te schuiven en met een tangetje hem eruit te trekken maar lukt beide niet…

    thnks!

  4. ik wik een kaart installeren op mijn gsm, maar mijn kaart kan niet wordn geinstalleerd omdat mijn gsm geheugen niet voldoende plaats heeft. Is er een manier om deze onmiddelijk via mijn pc, op mijn micro sd te plaatsen? Cache/cities folder ask me niet vergis. Als ik mijn gsm applicaties enal wegdoe, kom ik ng steeds aan plaatstekort op mijn gsm geheugn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.