Back-ups maken zonder gedoe

7
51
Easy Computing Rebit SaveMe

Easy Computing Rebit SaveMe (© ; licentie: )

Easy Computing brengt back-upsoftware op de markt waarmee je automatische back-ups van een systeem, programma’s en bestanden kan maken zonder dat je iets dient te configureren, te plannen of te verifiëren.

Rebit SaveMe maakt back-ups maken van Windows pc’s tot een eenvoudig karwei. Het enige wat je naast de software nodig hebt is een externe harde schijf, geformatteerd in NTFS, waarvan de omvang gelijk aan of groter is dan de grootte van alle interne schijven van de pc. Zodra je de externe harde schijf aansluit, begint SaveMe meteen met het opslaan van de inhoud van de pc. Je hoeft niets te configureren, te plannen of te verifiëren. Telkens wanneer je een bestand maakt of aanpast, slaat de software dit automatisch op. SaveMe slaat continu bestanden op die binnen Windows geopend zijn, dankzij de technologie Windows Volume Shadow Service. De software verwijdert automatisch de oudste opgeslagen bestanden.

Versies
Rebit SaveMe werkt onopvallend op de achtergrond. Wanneer je een bestand of een map moet terugzetten, kun je vanaf elke willekeurige pc via de Verkenner van Windows naar de externe harde schijf gaan. Je krijgt dan een overzicht van al je gegevens en kunt een bestand naar je pc slepen. Het programma kan ook de volledige inhoud van je pc automatisch terugzetten. Rebit heeft twee versies van het product: met SaveMe Express kan je een back-up maken van één pc, terwijl je met SaveMe tot zes pc’s kan back-uppen.

Prijs en beschikbaarheid
Rebit SaveMe heeft een adviesprijs van € 49,95; Rebit SaveMe Express heeft een adviesprijs van € 29,95.

Foto van Easy Computing
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
SysteemvereistenPentium 1Ghz (of gelijkwaardig) of hoger; 1 GB RAM; Windows 32 of 64 bit XP en XP Pro (Service Pack 2 of Service Pack 3), Windows 32 of 64 bit Vista (Home Basic, Home Premium, Business, en Ultimate), Windows 7 32 of 64 bit (alle versies); 300 MB vrije interne schijfruimte; externe harde schijf geformatteerd in NTFS met een omvang die gelijk is aan of groter is dan die van de interne schijven
Vorig artikelDe Sims 3 in consoleversies
Volgend artikelGratis navigeren met Nokia-smartphones
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

    • Ik vrees dat het probleem is dat Easy computing failliet is verklaard en dat deze herverpakte versie dus niet meer wordt ondersteund. Je kunt eens proberen contact op te nemen met de originele producent Rebit.

      • Nader onderzoek leert dat ook de Nederlandse tak van Easy Computing ondertussen failliet werd verklaard. Maar winkels verkopen nog wel Easy Computing software uit en zelfs op de website kun je nog bestellingen plaatsen, terwijl de support pagina is uitgeschakeld. Wellicht probeert de curator zo nog van zijn voorraden af te geraken. Maar aangezien het hier over softwarelicenties gaat die in veel gevallen teruggaan op een oorspronkelijke buitenlandse softwareleverancier, raden we af nog software van EC te kopen, zelfs als die wordt uitverkocht. Je kunt immers aan de hand hebben wat “Verlaenen” en “joop” hier beschrijven: namelijk dat de licentie wordt stopgezet en de software niet werkt, hoewel je ervoor betaald hebt. Je hebt hier geen verhaal tegen! Dus pas op met software van EC.

        • Nog een nieuwtje: in Nederland heeft Computercollectief een deel van de activiteiten overgenomen. Zij verkopen ook Rabit save me… misschien kun je hen eens contacteren en vragen hoe het met de licenties zit van de Easy Computing versie?

  1. Rabit save me, nu even niet active

    Mijn activeringsperiode is verstreken.

    Meld onze Rabit

    Activeer nu uw software
    ref 4876 staat oo de doos voor een Pc.

    Ik weet niet wat te doen

    Joop vd Oudenalder.

    Altijd wat, niemand zegt wat bij aankoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.