Breedbandrouter voor gamers

1
59

Installatie
Bij het uitpakken blijkt de router een grote oranje sticker te bevatten met een bevel (geen verzoek) om eerst de meegeleverde cd-rom te starten en de installatiewizard te draaien. Die is alleen voor Windows. Linux en Mac gebruikers worden weer eens over het hoofd gezien. Nog leuker wordt het als die installatiewizard ons vraagt de taal te kiezen. Nederlands staat er niet bij, maar eigenaardig genoeg wel ‘Flemish’ (Vlaams). We kunnen ons zo voorstellen dat ze daar in Nederland niet om kunnen lachen. De rest van de wizard steekt intelligent in elkaar en brengt de installatie wel degelijk tot een goed einde.

D-Link DIR855 webinterface

D-Link DIR855 webinterface (© ; licentie: )

De webinterface hoef je normaal niet te gebruiken na het doorlopen van de initiële wizard, maar hij is er als je bepaalde instellingen wenst te wijzigen. De webinterface werkt button- en menugestuurd; uiteraard moet je de nodige basiskennis over bekabelde en draadloze netwerken hebben als je manueel wijzigingen in de configuratie wilt aanbrengen.

1
2
3
4
Vorig artikelKweek beestjes en laat ze vechten
Volgend artikelZakelijke notebook van Samsung

1 REACTIE

  1. Leuke review. Ik heb de DIR-855 zelf ook gehad, maar heb deze twee weken geleden vervangen voor de Draytek Vigor 2130n.
    Deze router is wat mij betreft nog wat beter geschikt voor gamers, maar ook voor normale internetgebruikers. Dit omdat de QoS duidelijk stukken beter voor elkaar is dan bij de DIR-855.

    Voor de DIR-855 had ik een router met streaming engine, maar dat is niks vergeleken met de Draytek (of D-Link). Dus iedereen die als gamer een speciale router met streaming engine heeft gekocht raad ik aan om deze te vervangen door de Draytek Vigor 2130n.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.