Breedbandrouter voor gamers

1
59

Uitrusting
Het blauwkleurige OLED-scherm op de bovenkant toont informatie over de router die je oproept met knopjes onder het scherm. Je kunt in een oogopslag zien of de internetverbinding in orde is en je kunt statistieken over de verschillende verbindingen opvragen. Ook kun je de DHCP-status opvragen.

D-Link DIR855 oled-scherm

D-Link DIR855 oled-scherm (© ; licentie: )

Deze router heeft op de achterkant vier (blauw omrande) gigabit LAN-poorten, 1 (grijs omrande) gigabit WAN-poort en een (groen omrande) USB-poort. De DIR-855 heeft geen uitgebreide firewall (alleen SPI), maar voor huis-, tuin- en keukensituaties is dat ook niet echt nodig.
De router biedt een aparte draadloze configuratie voor de 5 GHz-band. Je krijgt dus twee SSID’s en twee beveiligingen als je deze router inschakelt. Je kunt dan bijvoorbeeld je mediaspeler op de 5 GHz band aansluiten en je notebook op de 2,4 GHz band. Beide zullen dan tegelijk werken.
De DIR-855 heeft QoS-instelligen voor zowel het bedrade als het draadloze netwerk. Die instellingen zorgen ervoor dat bepaalde tijdkritische netwerkstromen voorrang krijgen. Je kunt dit overlaten aan de router zelf, of een en ander heel gedetailleerd instellen, zelfs tot op clientniveau (dus per ip-nummer).
Naast de nieuwe IEEE 802.11n standaard ondersteunt deze router ook nog de oudere 802.11b, 802.11g en 802.11a standaarden. De nog oudere IEEE 802.11b standaard ondersteunt hij echter niet meer.
Op de USB-poort kun je een geheugenstaafje, externe harde schijf, een printer of een 3G (gsm) modem aansluiten. Met het D-Link Sharepoint-hulpprogramma kun je onder Windows de op de router aangesloten usb-apparaten lokaal gebruiken alsof ze aangesloten zijn op je pc zelf.

1
2
3
4
Vorig artikelKweek beestjes en laat ze vechten
Volgend artikelZakelijke notebook van Samsung

1 REACTIE

  1. Leuke review. Ik heb de DIR-855 zelf ook gehad, maar heb deze twee weken geleden vervangen voor de Draytek Vigor 2130n.
    Deze router is wat mij betreft nog wat beter geschikt voor gamers, maar ook voor normale internetgebruikers. Dit omdat de QoS duidelijk stukken beter voor elkaar is dan bij de DIR-855.

    Voor de DIR-855 had ik een router met streaming engine, maar dat is niks vergeleken met de Draytek (of D-Link). Dus iedereen die als gamer een speciale router met streaming engine heeft gekocht raad ik aan om deze te vervangen door de Draytek Vigor 2130n.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.