D-Link DIR-855 Xtreme N Duo Media Router review

Breedbandrouter voor gamers

1
D-Link DIR-855
D-Link DIR-855
De D-Link DIR-855 Xtreme N Duo Media Router is bedoeld voor gaming, muziek, spraak en video. Deze router zou volgens D-Link extreme prestaties neerzetten. Maar klopt dat ook?

De D-Link DIR-855 is een pure breedbandrouter. Er is dus geen ingebouwde xDSL- of kabelmodem, die moet je apart aansluiten op de WAN-poort van deze router.  De Duo-technologie van de DIR-855 ondersteunt dualband (2,4 GHz en 5 GHz) draadloze signalen op hetzelfde moment. Bovenop de router zit een OLED-scherm en deze router heeft ook allerlei energiebesparende functies (D-Link Green technologie).

In de verpakking
In de doos vinden we naast de router en een compacte externe voeding ook nog een blauwe Ethernet-kabel, een cd-rom en een zwarte plastic staander waarin je de router desgewenst op zijn kant kunt zetten.

Dual-band
Als er al veel draadloze netwerken in je buurt actief zijn, is het erg nuttig als je router naast de gebruikelijke 2,4 GHz frequentieband van de draadloze 802.11n WiFi-standaard ook de 5 GHz band ondersteunt. Die is immers minder druk en dus ideaal voor bandbreedtehongerige toepassingen zoals video, gaming of internettelefonie. Heel wat draadloze mediaspelers werken al op de 5 GHz band. Aangezien de DIR-855 beide frequentiebanden tegelijk kan behandelen, kun je dan ondertussen op de 2,4 GHz band met je notebook bijvoorbeeld je e-mail lezen, of surfen op het internet.

1 REACTIE

  1. Leuke review. Ik heb de DIR-855 zelf ook gehad, maar heb deze twee weken geleden vervangen voor de Draytek Vigor 2130n.
    Deze router is wat mij betreft nog wat beter geschikt voor gamers, maar ook voor normale internetgebruikers. Dit omdat de QoS duidelijk stukken beter voor elkaar is dan bij de DIR-855.

    Voor de DIR-855 had ik een router met streaming engine, maar dat is niks vergeleken met de Draytek (of D-Link). Dus iedereen die als gamer een speciale router met streaming engine heeft gekocht raad ik aan om deze te vervangen door de Draytek Vigor 2130n.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.