Vingergymnastiek voortaan ook op pc

0
37

Multitouch-beeldschermen
Je kunt ook een aparte multitouch-monitor op een bestaande pc aansluiten. Deze monitoren werken meestal niet met een aanraakpaneel, maar met infrarode ledjes en sensoren die voortdurend de positie van de vinger of de stylus meten. De metingen worden doorgegeven via usb. Naast de videokabel moet je dus ook altijd een usb-kabel aansluiten om van de aanraakmogelijkheden te kunnen genieten. Voorbeelden zijn de 22-inch Iiyama  T2250MTS (299 euro), de 21,5-inch Dell SX2210T met geïntegreerde webcam (448 euro), de 21,5 inch HP Compaq L2105tm met meegeleverde stylus (200 euro) en de 20-inch Packard Bell Viseo 200 Touch Edition (209 euro). Packard Bell introduceert ook nog een add-on voor deze aanraakmonitor, de iMedia XS nettop, een compacte pc die je achterop het scherm kunt bevestigen. Op die manier kun je voor weinig geld zelf een plaatsbesparende geïntegreerde pc samenstellen.

HP LD4200

HP LD4200 (© ; licentie: )

Laptops en tablets
Acer introduceert een compacte converteerbare tablet-pc in het Aspire gamma. De Aspire 1420PT/1820PT is overigens identiek aan de Packard Bell EasyNote Butterfly Touch. Zijn 11,6-inch aanraakscherm kan 180 graden draaien, maar je kunt het ook dichtklappen. Deze ‘convertible’ laptop met volwaardig toetsenbord is verder voorzien van een Intel ultra low voltage (ulv) processor, HDMI-aansluiting, Wi-Fi, VGA-webcam en Bluetooth.

1
2
3
4
5
Vorig artikelModerne laptop tegen prima, maar niet uitzonderlijke prijs
Volgend artikelFull HD video’s en foto’s maken vanuit de palm van je hand
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.