Windows 7 ondersteunt multitouch

Vingergymnastiek voortaan ook op pc

0
Packard Bell Easynote Butterfly Touch Edition aanraaklaptop
Packard Bell Easynote Butterfly Touch Edition aanraaklaptop
Een van de belangrijkste vernieuwingen in Windows 7 is de ondersteuning voor aanraakschermen en multitouch, populair gemaakt door de Apple iPhone. Hardwarefabrikanten spelen daar gretig op in. Een overzicht.

De ondersteuning voor aanraaktechnologie is in Windows 7 flink verbeterd. Bij oudere versies van Windows bleef die ondersteuning beperkt tot het scherm aanraken met een vinger en tot de zakelijke niche van tablet-pc’s. Maar Windows 7 gaat verder en integreert het nu in de standaard interface. Het voegt ‘multitouch’ toe, meervoudige aanraakgebaren waarmee een gebruiker bijvoorbeeld een foto met twee vingers kan vergroten. Gebruikers van een Apple iPhone hebben daar al ervaring mee.

Touch is beschikbaar in Windows 7 Home Premium, Professional en Ultimate. Het startmenu en de takenbalk hebben grotere pictogrammen die je met je vingers kunt bedienen. Rechtsklikken met je vingers doet je overigens door een bestand of pictogram met een vinger aan te klikken en het scherm aan te raken met een tweede vinger. Ook de standaard Windows-programma’s zijn aangepast. Zo is het mogelijk met je vingers te ‘schilderen’ in Paint. Ook kun je in Internet Explorer 8 inzoomen op een webpagina door tweemaal met je vingers op het scherm te tikken. Vervolgens kun je een op die manier vergrootte link aantikken om een nieuwe pagina te openen. Windows 7 heeft verder een schermtoetsenbord dat je met je vingers kunt bedienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.