Aldi Medion Akoya P6622 (MD 98250) preview

Moderne laptop tegen prima, maar niet uitzonderlijke prijs

37
Aldi Medion Akoya P6622 (MD 98250)
Aldi Medion Akoya P6622 (MD 98250)
Vorige week was Nederland aan de beurt met een desktop, de Aldi Medion Akoya E4360 D (MD 8338). Vanaf 24 februari 2010 mag België terug scoren met een laptop, de Aldi Medion Akoya P6622 (MD 98250). Interessant of niet?

De Medion Akoya MD 98250 is een laptop van 38,5 x 36 x 25,5 cm, met een gewicht van 2,76 Kg en voorzien van een 15,6 inch (40 cm) beeldscherm. Met deze gegevens zitten we in de middenmoot, een laptop waarop het toch wel prettiger werken is dan op een superkleine 10-inch netbook, maar die anderzijds vlotter mee te nemen is dan een 18-inch desktopvervanger.

37 REACTIES

 1. Hallo,

  Deze laptop in juli 2011 aangeschaft als ‘internet laptopje’ voor op de keukentafel. Nog niet heel veel gebruikt en het is mij helaas nog niet gelukt om in Fastboot stand (Linux) filmpjes (uitzending gemist) te kijken met Flash player. Heeft iemand een idee hoe ik de gedownloade flash player (.rpm en .tar.gz) kan uitpakken en uitvoeren. Ik heb diverse uurtjes gesurfd maar kom er helaas niet uit. 🙁 Alvast bedankt voor een reactie!

  Vriendelijke groet, Beryl

 2. Hallo,

  Ik heb recent een medion laptop p6816 gekocht bij Aldi. Omdat de partities me niet helemaal aanstonden ben ik wat gaan veranderen met als gevolg dat niets het meer deed.
  Dan maar alles eraf en geheel nieuw installeren met bijgeleverde cd’s
  Op zich gaat alles prima maar het lukt me niet om fastboot weer werkend te krijgen.

  Heeft iemand een idee hoe fastboot weer aan de praat te krijgen en wat ik hiervoor met partities moet doen ?

  Alvast dank

  • Eigenlijk staan er op pc’s met fastboot 2 besturingssystemen: Windows 7 en een Linux variant (= de fastboot). Een bootmanager laat je kiezen tussen de 2 systemen: doe je niets, dan start Windows op, druk je F9 dan start Fastboot. Die bootmanager staat op een kleine partitie, en dat moet de actieve primary partition zijn. Wat ik nu vermoed, dat bij jou de C als actief staat na de recovery. Typ eens FDISK in de opdrachtbalk (klik op Start, dan onderaan het scherm) en zie eens welke partitie actief staat?

 3. Mijn broer woont in Tessenderlo en heeft een nieuwe Medion Laptop gekocht.
  Hij kan spijtig genoeg mijn toegestuurde e-mail vanuit Italie niet openen.
  Wat moet hij doen?
  Graag een antwoordje
  Met vele dank.

  • Dat is met 99% zekerheid een software-probleem, Albert, en heeft niets te maken met het land van herkomst (Italië) noch met de PC. Maar je geeft verder wel wat weinig details: verstuurd met Outlook of Hotmail/GMail of soorgelijke? en wat gebruikt je broer voor zijn e-mail? Ziet hij de mail wel maar krijgt hij die niet open of komt die gewoon niet toe?

 4. Ik kocht een tijdje terug een Medion Akoya (in Aldi). Hier heb ik tot gisteren nooit problemen mee gehad. Plots kan ik geen enkel draadloos netwerk meer detecteren. De hardware heb ik gecontroleerd, maar alles blijkt correct te werken.Ik krijg bij de help topics de melding : verschuif de toets vooraan of aan de zijkant van je pc om toegang te verlenen tot draadloze netwerken. Deze is er dus niet (bij mijn oude laptop was dit wel,maar bij de akoya dus niet?!). Is er misschien ergens een functietoets voor?? Mijn buur kwam langs met zijn laptop en detecteerde zonder probleem een tiental netwerken.. Dank voor uw snel antwoord.

  • Soms is het ook een functietoets, bv. Fn+F2 (Fn en F2 tegelijk indrukken). Kijk of er op je toetsen ergens in het blauw een symbool van een zendertje staat, die toets moet je samen met Fn indrukken om het draadloze netwerk in- of uit te schakelen.

 5. Ik zag op de site van aldi.de dat er een laptop medion p6512 verkrijgbaar is. Mijn vraag is of er een verschil in toetsenbord met Nederland is en of ik de software naar de Nederlandse taal kan omzetten? Of komt de laptop binnenkort ook in Nederland uit?

  Groetjes Barbie

  • Wat het toetsenbord betreft: in Duitsland gebruikt men Quertz, in Nederland Querty en in België Azerty. Bovendien staan op een DE toestenbord ook de speciale tekens op een andere plaats, de letters met een umlaut (dubbelpunt vanboven) zijn daardoor makkelijker toegankelijk. Een extern USB Querty toestenbord kan dan soelaas bieden, dat is relatief makkelijk in te stellen. Wat de taal betreft ben ik niet zeker – meestal is het geladen OS (=Windows 7) een multil-lingual versie, en bij de allereerste ingebruikname kan je kiezen welke taal je wilt gebruiken. Nadien is dat NIET meer te wijzigen. De andere software is hoogst waarschijnlijk alleen in het Duits bij de in DE verkochte toestellen, soms Duits + Engels. Maar inderdaad, hoogst waarschijnlijk ligt die laptop eerstdaags (of liever: eerstweeks) ook hier in de rekken, volledig aangepast aan NL resp. BE.

 6. Ik heb een medion akoya, nu wil ik de laptop opnieuw installeren maar kan mijn recory schijfjes nergens meer vinden. Op de D: partitie staat nog wel alle op zo te zien, kan ik ook zonde de schijfjes een recovery doen? en zo ja hoe?

  Bij voorbaat mijn dank voor het antwoord.

  Arjan

 7. Beste heer,

  Omdat Aldi momenteel geen 15/16 inch op de planning heeft;
  zag ik op de Medion site de MD97359 voor 599 euro.
  Bij Computerland is deze laptop nu voor 549 euro verkrijgbaar maar dan met 2 jaar garantie.
  Nu is mijn vraag kan ik beter wachten op een ALDI aanbieding voor 599 euro met de specificaties van de
  eerder door u geteste MD 98250 met I3 processor of is
  de MD97359 met T4400 processor voor 549 euro een goede
  aanschaf en investering.

  Mvg

  H.van Wattingen

  • Vraag dat aan 10 mensen en je gaat 10 verschillende meningen krijgen, maar ik zou zeggen: geen slecht woord over een T4400, maar de i3 is véél recenter en heeft merkelijk betere prestaties. Voor slechts 50 € verschil: geef mij dan de I3.

  • Nog een opmerking: vanaf 2 augustus komt in Aldi Duitsland de Medion Akoya P6512 (MD 98380) aan 599 € op de markt, met 15,6″ scherm en een AMD Athlon X2 P320 (2,10GHz) processor en een veelbelovende grafische kaart (ATi Mobility Radeon HD 5470 DirectX11 – 512MB). Niets echt verrassend maar ziet er ook niet slecht uit. Waarschijnlijk 14 dagen later in Aldi België te verkrijgen.

   • Beste heer Paulus,

    Hartelijk dank voor uw reactie.

    Ik heb nog even een vraag over de AMD Athlon X2 P320
    processor in de MD 98380 . Heeft deze processor een vergelijkbare kwaliteit als een I3 processor.

    Mvg Hans van Wattingen

   • Beste heer Paulus,

    Ik heb inmiddels nog een ander systeem gevonden voor
    599 euro nl de ACER Aspire 5740G-434G64MN ; dit
    systeem heeft ee I5 processor.
    Kunt u mij advies geven over dit systeem in vergelijking met de MD 98380 die binnenkort bij
    Aldi komt.
    Mvg

    Hans van Wattingen

   • beste,
    hopelijk ben je niet te erg telerugesteld wanneer ik je zeg dat we op die vraag niet kunnen ingaan. De kwaliteit van een computer hangt immers niet af van één component, maar van een hele reeks factoren: hardware, maar ook software, garantie, en ook persoonlijke smaak (zoals: hoe voelt het toetsenbord aan?). Om twee computers met elkaar te vergelijken moet je daarom een volledige studie van elk toestel maken, en dat valt buiten het kader van de mogelijkheden. Sorry!

    • Beste heer Paulus,

     Ik heb begrip voor het feit dat u geen advies kunt
     geven voor een bepaalde laptop. Ik heb in het
     verleden zonder twijfel mijn keuze altijd op
     een Aldi pc/laptop laten vallen omdat zij 3 jaar
     garantie verlenen en de prijs/ kwaliteit hoog was.
     Omdat ik regelmatig uw testverslagen lees heb ik
     de indruk dat de laatste Aldi laptops tov van
     andere merken alleen nog als pluspunt de 3 jaar
     garantie hebben. In jan 2010 had ik voor mijn
     kleinzoon een laptop bij Aldi gekocht ( Md 98190) en had hier FIFA 09 ( voetbal) op geinstalleerd. Na een maand deed het systeem niets meer en was met de recovery cd ook niet meer te herstellen.
     Ik heb toen Medion ingeschakeld en kon de laptop
     naar hun opsturen ; ik kreeg wel een mail waarin
     stond dat zij 50 euro in rekening kunnen brengen
     als blijkt dat er door de gebruiker iets verkeerd
     is uitgevoerd. Gelukkig was dit niet het geval.
     Maar hoe toon je zo iets aan .
     Ik kreeg het advies om na reparatie dit spel niet
     meer te installeren omdat schijnbaar de videokaart
     bij intensief gebruik zeer heet wordt.
     Omdat ik nu voor mijn andere kleinzoon binnenkort
     een betaalbare laptop wil kopen en geen enkele
     ervaring heb met een AMD processor ( MD 98380)
     ging ik op zoek naar een laptop met I3 / I5 processor voor een gelijke prijsstelling.

     Met vriendelijk groet,

     Hans van Wattingen

 8. heeft iemand ook een oplossing voor mijn probleem die helaas hier neit vermeld staat.
  Deze is nl dat het de helderheid van het beeldscherm telkens veranderd het flikerd dus elke keer en zonder dat je wat doet

  graag een oplossing?

  groetjes britt

   • Waarschijnlijk zit er een sensor in je laptop die kijkt hoe licht of donker het is en verandert daarop. Je kunt dit makkelijk uitzetten door op het batterijtje te klikken rechtsonder in het scherm, ‘meer opties’ indrukken, zeggen dat je de schema-instellingen wilt wijzigen, daarna geavanceerd. Vervolgens kun je het wijzigen onder:
    – Beeldscherm (druk op het plusje)
    – Adaptieve helderheid inschakelen en zeg vervolgens dat je dit uitgeschakeld wilt op accu of stroom.
    Ik heb zelf een Medion Akoya S5612 en deze doet het ook. Prachtige laptop helaas is het scherm wat gevoelig…

 9. Beste heer,

  Ik heb een probleem met mijn laptop die ik 30 januari 2010 bij de ALDI – Nederland heb aangeschaft .
  ( Pentium T4500 – 17.3 inch – 500 GB met uitbreidingsoptie ) .
  Ik krijg de laptop niet meer opgestart .
  Ook niet met de bijgeleverde recovery cd lukt het niet.
  Kan het zijn dat de harde schijf stuk is en zo ja moet
  ik nu zelf de Laptop naar Medion sturen en wie betaalt
  de verzendkosten of wordt deze thuis opgehaald door Medion.

  Mvg Hans van Wattingen

  PS Zijn er misschien gebruikerservaringen die een soortgelijk probleem hebben als ik.

  • Werkt de stroom nog wel of blijft alles gewoon zwart als u hem probeert aan te zetten? Als er helemaal geen leven meer inzit, is het duidelijk een hardwareprobleem. Sowieso is het nu het beste om de Medion-helplijn te bellen, zij zullen u vertellen hoe u verder te werk moet gaan.

   • Beste heer Schildermans

    Hartelijk dank voor uw reactie

    Ik heb inmiddels de helpdesk gebeld en ik heb op advies van hun de support cd geladen.
    Als resultaat kreeg ik de melding dat de opstartconfiguratie is beschadigd.
    Ik heb de laptop nu opgestuurd naar MEDION maar
    ik kreeg van hun door dat als het een software fout
    is ( die door een of ander programma dat later is
    geinstalleerd) zij kosten in rekening brengen ( 65 euro).

    Mijn vraag is hoe kan ik u controleren of dit inderdaad
    de oorzaak is .
    Ik was er van uitgegaan dat er binnen de 3 jaar garantie geen kosten worden berekend.

    MVG H.van Wattingen.

    • Dat is inderdaad het eeuwige probleem: wie (of wat) heeft de fout veroorzaakt? Als gebruiker sta je machteloos. Dat men toch kosten aanrekent ondanks de garantie daarentegen is niet zo vreemd. Vergelijk het met een auto: je hebt 3 jaar garantie, maar als je er een bluts inrijd is het nogal evident dat je de herstelling toch moet betalen. Eigen schuld, dikke bult nietwaar. En dat is precies wat men (in jouw geval: Medion, maar alle fabrikanten reageren nogal identiek) zal beweren: dat het jouw schuld is. Misschien heb je inderdaad onbewust iets fouts gedaan, en dat is nou net het vervelende in dit geval: hoe voorkom je in de toekomst een herhaling, als je je niet bewust bent van de oorzaak? Hou ons op de hoogte van het vervolg!

 10. Hallo,

  Misschien voor jullie ene domme vraag maar hoe en waar kan ik deze laptop kopen, hij staat niet in in de medion shop wel op de begin pagina.

  Wie kan mij helpen?

 11. Het is niet mogelijk om van de P6622 een image te maken en weer terug te schrijven.
  Waarschijnlijk omdat Medion het nodig vond er twee verborgen patities bij te zetten.

  • Wanneer je zowel bij het maken van een image als bij het terugzetten opstart vanaf eenzelfde cd-rom, moet dat normaal lukken, ongeacht het feit of er verborgen partities zijn of niet. Maak je de image echter vanaf een “normaal” opgestarte windows sessie, dan kan dat id. wel eens tot problemen leiden.

 12. ik heb een probleem mijn pc gekocht bij de aldi winkel .en kan geen verbinding maken met het draadloosinternet . Als ik mijn draadloos stick in de pc stop doet die het wle maar alleen in mijn huis ik kan de laptop dus ook niet ergens mee naartoe nemen

  kun je me helpen ??????

  medion 98250

  • Er moet natuurlijk wel een draadloos netwerk in de buurt zijn. Op een andere plaats is dat niet noodzakelijkerwijze het geval. Of bedoel je een stick die via het gsm netwerk op het internet moet geraken? Wees eens wat duidelijker, want we begrijpen je vraag niet helemaal goed.

  • Het ligt aan de driver het lijkt of ie het doet maar in werkelijkheid doet ie het niet.
   Toets gewoon bij google ‘medion p6622 drivers’ in en je ziet de site van medion staan download die drivers opnieuw die bijgeleverde zijn fout

 13. Ik heb ook pas deze laptop in de aldi gekocht. Maar merk dat het een gewoonte is van medion dat je geen aanpassingen kan doen aan je partitie. Zelf zou ik graag een data partitie extra bijmaken en niet alles op de C te moeten zetten. Weet ietmand of het mogelijk is dat wanneer je je recover partitie kopieert op een externe hard disk en dan die partitie aanpast van een primaire naar meerdere logische partities je recover nog gaat werken. Als je deze terug zet op de D partitie dan. Of zijn er andere goede oplossingen om je partities aan te passen

  • Kijk eerst op welke partitie de Recovery staat(meestal D:)
   Maak een nieuwe partitie met b.v. Acronis partition manager.
   Geef evt. een nieuwe partitie letter b.v. F:
   Later kun je ook weer aan de Recovery partitie de oorspronkelijke letter geven (D:)
   Dit moet je doen anders werkt Recovery niet meer
   Heb het zelf ook zo gedaan en Recovery werkt weer prima.
   suc6

 14. bij de dell zit een i3 330 processor en in de medion een i3 430 deze is toch iets sneller lijkt mij .dus weer een voordeel voor de medion en bij deel ben je ook nog eens bezorgkosten kwijt.

 15. Bij de gemaakte vergelijking tussen de Medion MD98250 en een vergelijkbare Dell, wordt vergeten dat voor de prijs van rond €600 euro, Medion 3jr garantie biedt en Dell 1jr.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.