Vingergymnastiek voortaan ook op pc

0
37

Lenovo pakt het nog anders aan. Het toonde op de CES zijn Ideapad U1, een hybride tablet-pc met verwijderbaar 11,6-inch aanraakscherm dat ook als tablet-zonder-toetsenbord of ‘slate’ zoals Lenovo het noemt kan worden gebruikt. De Ideapad draait Windows 7, maar het losse scherm gebruikt een eigen besturingssysteem van Lenovo genaamd Skylight. Beide werken wel samen. Als je bijvoorbeeld een webpagina bekijkt onder Windows en je koppelt het scherm los dan zal diezelfde webpagina ook in Skylight worden getoond. De beide accu’s houden het ongeveer vijf uur uit. De Ideapad U1 is verkrijgbaar in juni en gaat 999 dollar kosten.

Lenovo U1

Lenovo U1 (© ; licentie: )

Asus en MSI toonden op CES nog een variant op het multitouch-verhaal, namelijk concepten van netbooks met twee aanraakschermen. Je kunt er bijvoorbeeld twee pagina’s mee bekijken van een e-book of op een van de twee schermen het virtuele toetsenbord van Windows 7 oproepen en er gewoon computerwerk op verrichten. Of en wanneer deze dualscreen netbooks bij ons op de markt zullen komen, is nog niet bekend.

1
2
3
4
5
Vorig artikelModerne laptop tegen prima, maar niet uitzonderlijke prijs
Volgend artikelFull HD video’s en foto’s maken vanuit de palm van je hand
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.