Vingergymnastiek voortaan ook op pc

0
37

Oudere hardware
De belangrijkste hardwarefabrikanten pakken uit met Windows-pc’s met een aanraakscherm. Ook de tablet-pc krijgt een tweede kans in 2010. Dat is een laptop met een openklapbaar aanraakscherm waarop je ook met een speciale pen kunt schrijven. Er zijn ook Windows 7 tablets zonder toetsenbord. Die kunnen bijvoorbeeld als internettablets of e-readers worden gebruikt.
Oudere hardware die nog geschikt is voor Windows 7 wordt evenmin vergeten. Voor oudere computers komen er pads en muizen op de markt waarmee de multitouch-functies van Windows 7 achteraf kunnen worden toegevoegd. Kortom, de nieuwe aanraaktechnologie in Windows 7 zorgt voor heel wat vernieuwingen op de Windows hardware- en softwaremarkt. Een overzicht.

Desktop-pc’s
Windows-desktops uit een stuk met geïntegreerde aanraakschermen zijn al sinds vorig jaar op de markt. Pas met de komst van Windows 7 kun je die aanraakschermen optimaal gebruiken en hoef je niet langer aparte touch-software te laden. Windows kan het voortaan helemaal zelf. Deze geïntegreerde pc’s worden ook steeds krachtiger. Zo heeft de met een Intel-processor en ATI-videokaart uitgeruste Packard Bell oneTwo L een Full HD aanraakscherm met een diagonaal van 23 inch. De adviesprijs bedraagt 999 euro. Er is ook een 20-inch variant, de oneTwo M, die 599 kost. De HP TouchSmart 600 heeft eveneens een Full HD aanraakscherm van 23 inch. Deze geïntegreerde aanraak-pc heeft een krachtige Intel Core 2 Duo-processor en Nvidia-videokaart en dat merk je aan de hogere adviesprijs van 1.499 euro. Zijn 20-inch broertje, de HP TouchSmart 300, gebruikt een AMD-processor en een ATI-videokaart en kost 1.099 euro.

HP Touchsmart 600

HP Touchsmart 600 (© ; licentie: )

1
2
3
4
5
Vorig artikelModerne laptop tegen prima, maar niet uitzonderlijke prijs
Volgend artikelFull HD video’s en foto’s maken vanuit de palm van je hand
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.