HD tablet voor zakelijke markt van Cisco

0
29
Cisco Cius

Cisco Cius (© ; licentie: )

Cisco kondigt een zakelijk HD-tablet aan dat is gebaseerd op het Android besturingssysteem en dat toepassingen biedt voor mobiele computing-, collaboratie- en communicatiediensten.

Met het Cius Android tablet richt Cisco zich tot de zakelijke markt. Het draagbare toestel heeft een 7-inch aanraakgevoelig scherm met een resolutie van 800 x 600 pixels. Het tablet weegt 520 gram. Aan de voorkant is de Cius uitgerust met een 720p HD-camera voor communicatie, terwijl de achterkant een 5 megapixel camera herbergt voor het maken van foto’s en opnemen van video. Tot de uitrusting behoren een micro-usb-aansluiting, een docking station, 32 GB aan flashgeheugen dat uitbreidbaar is met een sd-kaart.
De nadruk bij Cisco’s Cius tablet ligt op de eigen collaboratie- en communicatietoepassingen, waaronder HD videogesprekken, multi-party conferencing en Cisco TelePresence. Het Android tablet ondersteunt 802.11a/b/g/n Wi-Fi, 3G/4G data en Bluetooth 3.0. Ook biedt de Cius toegang tot e-mail, messaging, surfen en de mogelijkheid om content te produceren, bewerken en delen die lokaal is opgeslagen of zich in de cloud bevindt.

Beschikbaarheid en prijs
De bedoeling is dat de Cisco Cius vanaf het eerste kwartaal 2011 te koop is, nadat Cisco het in het derde kwartaal van 2010 getest heeft bij klanten. De prijs werd niet meegedeeld.

Foto van Cisco
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTrio 10-inch netbooks met snelle start van Samsung
Volgend artikel2.1 surround systeem met naar beneden gerichte speakers
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.