Home Hardware

Vingergymnastiek voortaan ook op pc

0

Oudere hardware
De belangrijkste hardwarefabrikanten pakken uit met Windows-pc’s met een aanraakscherm. Ook de tablet-pc krijgt een tweede kans in 2010. Dat is een laptop met een openklapbaar aanraakscherm waarop je ook met een speciale pen kunt schrijven. Er zijn ook Windows 7 tablets zonder toetsenbord. Die kunnen bijvoorbeeld als internettablets of e-readers worden gebruikt.
Oudere hardware die nog geschikt is voor Windows 7 wordt evenmin vergeten. Voor oudere computers komen er pads en muizen op de markt waarmee de multitouch-functies van Windows 7 achteraf kunnen worden toegevoegd. Kortom, de nieuwe aanraaktechnologie in Windows 7 zorgt voor heel wat vernieuwingen op de Windows hardware- en softwaremarkt. Een overzicht.

Desktop-pc’s
Windows-desktops uit een stuk met geïntegreerde aanraakschermen zijn al sinds vorig jaar op de markt. Pas met de komst van Windows 7 kun je die aanraakschermen optimaal gebruiken en hoef je niet langer aparte touch-software te laden. Windows kan het voortaan helemaal zelf. Deze geïntegreerde pc’s worden ook steeds krachtiger. Zo heeft de met een Intel-processor en ATI-videokaart uitgeruste Packard Bell oneTwo L een Full HD aanraakscherm met een diagonaal van 23 inch. De adviesprijs bedraagt 999 euro. Er is ook een 20-inch variant, de oneTwo M, die 599 kost. De HP TouchSmart 600 heeft eveneens een Full HD aanraakscherm van 23 inch. Deze geïntegreerde aanraak-pc heeft een krachtige Intel Core 2 Duo-processor en Nvidia-videokaart en dat merk je aan de hogere adviesprijs van 1.499 euro. Zijn 20-inch broertje, de HP TouchSmart 300, gebruikt een AMD-processor en een ATI-videokaart en kost 1.099 euro.

HP Touchsmart 600

HP Touchsmart 600 (© ; licentie: )

Mobiele versie afsluiten