Granulair herstel voor Exchange en SharePoint

0
67

In de praktijk
We hebben zowel enkele individuele berichten teruggehaald uit een Exchange-database als een aantal individuele documenten uit een SharePoint-database (zie schermafdrukken). Dit verliep probleemloos.

PowerControls geavanceerde extractiemethode

PowerControls geavanceerde extractiemethode (© ; licentie: )

De restoreprocedure loopt in de achtergrond. Prestatiemetingen hebben we niet uitgevoerd, omdat we de testen uitvoeren in een gevirtualiseerde testomgeving. Het herstellen verliep in elk geval vlot en was een kwestie van enkele seconden per bestand. Snelheid is voor dit soort oplossingen trouwens maar van bijkomstig belang. Als het goed is, hebt u de restore immers maar zelden nodig. Maar wanneer u hem nodig hebt, dan is het een godgeschenk. Dat de data correct hersteld wordt is dan veel belangrijker dan de snelheid waartegen dit gebeurt.

Conclusie
Als u steunt op data in enorme vergaarbakken en momenteel geen granulaire toegang hebt om in geval van nood individuele berichten of bestanden te herstellen, dan hebt u Ontrack PowerControls hard nodig. Deze software kan in noodsituaties echt heel wat downtime vermijden. Op de website van Kroll Ontrack kunt u overigens probeerversies van de software downloaden.

(89/100)

Adviesprijs
495 euro (SharePoint, een contentdatabase); 955 euro (Exchange, 100 mailboxen, een server) (excl. BTW)
Leverancier: Kroll Ontrack Belux (eentalig Frans) of Kroll Ontrack Nederland
SysteemvereistenWindows XP of hoger, beheertoegang tot Exchange- of SharePoint-vergaarbakken en -servers
Kort* Ontrack is gespecialiseerd in het recupereren van data op harde schijven en andere media.
* Power Controls kan individuele Exchange-berichten en SharePoint-documenten terughalen uit universele back-ups of direct uit beschadigde databases.
1
2
3
4
Vorig artikelDe crisis treft ook cybercriminelen
Volgend artikelBestanden en mappen synchroon houden