Synchronisatie van gegevens onder Windows

Bestanden en mappen synchroon houden

0
Synchronisatie
Synchronisatie
Vaak willen we een stel bestanden of zelfs volledige directory’s op meerdere systemen tegelijk gebruiken. We willen zowel op onze notebook als op onze desktop-pc met dezelfde informatie werken. Het synchroon houden van die bestanden kan manueel, maar laten we beter over aan gespecialiseerde software. Hoe doe je dat zo gebruiksvriendelijk en efficiënt mogelijk?

Veel mensen hebben tegenwoordig twee of meer computers. Naast een desktop-pc wordt er ook nog gewerkt op een draagbare computer. Of op pc’s die op twee verschillende locaties staan, bijvoorbeeld op het werk en thuis. Dan kan het gebeuren dat we een stel bestanden of een volledige directorystructuur gelijk willen houden op die twee systemen. Dat willen we bijvoorbeeld ook als we verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en beheer van een website. Onze eigen pc bevat dan een lokale kopie van die website en we willen die dan synchroon houden met de gepubliceerde website.

Het gelijk of synchroon houden van een directorystructuur tussen twee computers heet synchronisatie. In het Engels spreekt men van ‘mirroring’, letterlijk spiegelen. Dat kan op volledige systemen slaan of op delen daarvan.

Windows heeft standaard geen hulpmiddelen aan boord voor het synchroniseren van twee directorystructuren of directorybomen (waarbij de subdirectory’s de takken zijn). We hebben dus software van derden nodig om een dergelijke synchronisatie uit te voeren. Zoals gewoonlijk bestaat daar gratis en betalende software voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.