Bestanden en mappen synchroon houden

0
644
Windows Live Sync

Windows Live Sync (© ; licentie: )

Windows Live Sync
Hoewel Windows standaard geen synchronisatiesoftware aan boord heeft, zorgde Microsoft wel voor een optionele oplossing in de vorm van Windows Live Sync. Deze synchronisatiesoftware werkt uitsluitend op Windows XP SP2 of hoger, dus niet op oudere Windows-versies. Er is ook een versie voor MacOS. Je kunt ze gratis downloaden van sync.live.com. Je moet de software installeren op elke computer waarop je mappen synchroon wil houden. Het is met deze software zelfs mogelijk om mappen synchroon te houden met andere Windows- of Mac-gebruikers en dus gezamenlijk aan dezelfde informatie te werken. Iedere deelnemer moet de software installeren en moet ook een Windows Live ID hebben. Uiteraard is het ook mogelijk persoonlijke mappen te synchroniseren, dus je informatie privé te houden.

De synchronisatie verloopt via het internet. Je kunt de informatie weliswaar niet op het internet raadplegen, maar de software functioneert alleen met een werkende internetverbinding. Dit beperkt uiteraard de bruikbaarheid ervan. Omdat de bestanden over het internet worden gesynchroniseerd, is Windows Live Synch niet geschikt voor het synchroniseren van erg grote bestanden of directory’s. Dat gaat immers relatief traag en bovendien is er nog jouw eventuele downloadlimiet indien je internetabonnement zulk een limiet heeft. Live Sync zelf laat trouwens niet toe om meer dan 4 GB aan informatie te synchroniseren. Het aantal bestanden is ook beperkt tot 20.000 per folder en je kunt maximaal 20 folders synchroon houden. Live Sync is geïntegreerd met Windows Live Photo Gallery en kan worden gebruikt om fotoalbums tussen pc’s te synchroniseren.

2BrightSparks SyncBack
De Amerikaanse firma 2BrightSparks brengt SyncBack op de markt. Zoals de productnaam al aangeeft, gaat het om zowel synchronisatie- als back-upsoftware. Het bedrijf heeft een er goede freeware (gratis) versie van SyncBack en twee betalende versies: SyncBack Pro en SyncBackSE. Die twee laatste kosten zo’n 25 en 30 euro per licentie, maar u kunt hiervan een probeerversie downloaden die u gratis mag uitproberen. Het spreekt vanzelf dat de beide betalende versies nog meer functionaliteit aan boord hebben dan de gratis versie. We hebben de professionele versie van SyncBack onlangs getest.

1
2
3
4
Vorig artikelGranulair herstel voor Exchange en SharePoint
Volgend artikelSuperslanke laptop houdt het bijna een half etmaal vol