Interne harde schijf met 8 TB opslagruimte

0
De Storage Peripherals Division van Toshiba breidt de X300-serie interne harde schijven uit met een model dat 8 terabyte opslagcapaciteit biedt. Het is daarmee de grootste 3,5″ harde schijf in de X300-reeks.

In de high performance X300-serie 3,5” harde schijven biedt Toshiba al modellen aan met een opslagcapaciteit van 4, 5 en 6 TB. De fabrikant voegt nu een variant toe met 8 TB opslagruimte, meteen de grootste in het gamma en vooral bedoeld voor professionele pc’s en gamecomputers.

De Toshiba X300 8TB harde schijf heeft een 6 Gbit/s SATA-interface. Ze draait met een rotatiesnelheid van 7200 rpm en heeft een buffer met een capaciteit van 128 MB. De hdd biedt Advanced Format-opslag (AF) en ondersteunt Native Command Queuing (NVQ). Een interne sensor verhoogt de weerstand tegen schokken en trillingen om de data te beschermen.

Toshiba X300 8TB harde schijf

Toshiba X300 8TB harde schijf (© ; licentie: )

De Toshiba X300 8TB interne harde schijf is vanaf juni 2016 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €359. Toshiba biedt standaard twee jaar garantie.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelIP-camera met microsd- en Dropbox-ondersteuning
Volgend artikelInkjetprinter met laser-trekjes
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.