IP-camera met microsd- en Dropbox-ondersteuning

0
De Eminent EM6260 Easy Pro View Outdoor HD Camera is bedoeld voor 24/7 videobewaking binnen of buiten. Opnames kun je niet alleen op de meeste nas, maar ook in een Dropbox-folder of op een microsd-geheugenkaartje bewaren. Wij hebben deze ip-camera getest.

De uit aluminium vervaardigde HD Ready 720p Eminenet EM6260-bewakingscamera is van het “bullet”-type, zo genoemd omwille van zijn kogelvormig chassis (typisch voor de meeste bewakingscamera’s).

Je kunt hem tot aan de montagevoet ook buiten monteren en is dan beschermd tegen vocht en stof volgens de IP66 specificatie. De EM6260 is bedoeld voor 24/7 videobewaking. Hij heeft niet alleen een ingebouwde microfoon, maar ook een microsd-geheugenkaartsleuf.

 
Montage

Uit de voet vertrekt één vast gemonteerde kabel met een Ethernet-aansluiting. Je zou dan denken dat het apparaat Power over Ethernet (PoE) ondersteunt, maar dat is niet zo. Via een meegeleverde splitter sluit je de camera enerzijds aan op een Ethernet-poort, en anderzijds op de meegeleverde compacte externe voeding.

Eminent EM6260 ip-bewakingscamera

Eminent EM6260 ip-bewakingscamera (© ; licentie: )

De enkele, relatief dunne kabel vereenvoudigt natuurlijk wel de eventuele buiteninstallatie. Schroeven, schroevendraaier, een platte Ethernet-kabel, een Ethernet-verloopstekker, een waarschuwingssticker en een cd met software en handleiding worden meegeleverd.

De bedoeling is dat je de stroomadapter in de splitter steekt, die met je router verbindt, een Ethernet-kabel van maximaal 50 meter in de splitter steekt en die dan met behulp van de RJ45-verloopstekker aan de camera bevestigt.

Een rood ledje op de voorkant brandt wanneer de camera stroom krijgt. Een meegeleverde installatiebrochure toont je dit en legt het ook in het Nederlands uit.

 
Ingebruikname

Na de fysieke installatie, installeer je de Eminent Easy Pro View App voor iOS of Android. Klik op het plus-teken, geef de camera een naam, vul het id-nummer en wachtwoord in dat je terugvindt op een meegeleverd kaartje en klik op “OK” (Android) of “Done” (iOS).

Nu kun je de camera via de app draadloos met je wifi-netwerk verbinden. Klik hiervoor op “Camera instellingen” en vervolgens op “Netwerk” en “Wifi netwerk”. Merkwaardig genoeg moet je voor dit onderdeel een andere gebruikersnaam invoeren: “admin” en geen wachtwoord.

Draadloos verbinden kan ook zonder app met een wps-knop, maar uit veiligheidsoverwegingen is die afgesloten met een metalen klepje dat je verwijdert met de meegeleverde schroevendraaier. Onder dat klepje bevindt zich ook nog een reset-knop en het geheugenkaartsleufje.

 
iOS- en Android-app

Easy Pro View werkt standaard in de portretrichting. De app toont al je Eminent-camera’s. Via het plusteken linksboven voeg je nieuwe camera’s toe. Druk je met je vinger op een camera dan zie je direct de video en audio van die de camera streamt.

De app toont ook de resolutie, het aantal frames per seconde en de gebruikte bandbreedte. Je kunt een foto maken of een video opnemen. Jammer genoeg vertelt de app je niet waar je deze lokale opnames terugvindt.

Eminent EM6260 iOS-app

Eminent EM6260 iOS-app (© ; licentie: )

Foto’s worden lokaal bewaard in de subfolder Easy Pro View van de DCIM-fotofolder. Lokaal opgenomen video’s kun je echter alleen afspelen met de “Afspelen”-optie van de app. De camera neemt wel degelijk op in het standaard H.264 videoformaat, maar de standaard afspeel-apps van je mobieltje herkennen niet de door Eminent gebruikte “crf”-videocontainer.

Om de instellingen van een camera te wijzen, dien je op het pijltje naast de camera naam te drukken, iets wat initieel niet helemaal duidelijk is.

Wijzigbare opties zijn notificaties, stream-, video- en camera-instellingen en wissen van de camera.

Het instellingenmenu is een rommeltje, met niet altijd even logisch geplaatste opties. Zo wijzig je de netwerkinstellingen onder “Camera instellingen”. Daar stel je ook in wat de camera wanneer doet met gedetecteerde bewegingen en/of geluid.

EM6260 voorbeeld van nachtzicht met ir-opname

EM6260 voorbeeld van nachtzicht met ir-opname (© ; licentie: )

Je kunt een e-mailwaarschuwing configureren en/of een opname starten op een NAS of een Dropbox-account. Om dit laatste te laten werken, dien je wel de Dropbox-app op je mobieltje te installeren, want de Eminent-app kan niet zelfstandig inloggen op je Dropbox-account.

Je kunt ook permanent opnames maken op die locaties, eventueel volgens een schema of alleen ’s nachts. Ook deze opnames bekijk je met de app; je kunt ze niet met andere software openen.

 
Praktijk

Als je een geheugenkaartje in de camera steekt (maximaal 32GB), start de opname bij een gebeurtenis altijd vijf seconden vóór de detectie ervan. Dit verhoogt de kans dat een verdachte beweging ook helemaal op beeld staat.

Bij de Android-app is de resolutie van foto’s en video’s beperkt tot 1024 x 768 pixels. De HD-versie van de app voor iOS gebruikt de volledige sensorresolutie van 1280 x 800 pixels en werkt ook in alle richtingen op het grotere scherm van een tablet. Android volgt hopelijk snel…

De HD-versie van de app oogt mooier, maar het instellingenmenu zou wat ons betreft net zoals bij de gewone versie iets logischer in elkaar mogen steken.

Je kunt de camera in je lokale netwerk ook benaderen via je webbrowser en de ingebouwde webserver. Die toegang is trouwens standaard niet met een wachtwoord beveiligd, wat we liever anders zouden zien.

EM6260 webbeheer

EM6260 webbeheer (© ; licentie: )

Hier kun je informatie opvragen en alle instellingen wijzigen, overigens op een eenvoudigere manier dan met de app het geval is.

“Live” naar beelden kijken kan echter alleen in een browser die de verouderde en onveilige Microsoft-technologie ActiveX ondersteunt. Voorlopig kan het nog met Internet Explorer, maar niet in andere browsers, ook niet in de nieuwe Edge-browser van Windows 10. Eminent moet dit onderdeel dus dringend onder handen nemen en het videogedeelte liefst omzetten naar de nieuwe webstandaard html5.

Conclusie
De Eminent EM6260 Easy Pro View Outdoor HD Camera levert een goede beeldkwaliteit, maar heeft een eigenzinnig montagesysteem en een mobiele app die vooral op Android nogal rommelig oogt. De iOS-app is van iets betere kwaliteit. Nog een nadeel is de eigen videocontainer die Eminent gebruikt, waardoor je gemaakte opnames alleen met de Eminent-apps kunt afspelen. Een voordeel is de geluidsdetectie en de vijf seconden “pre-recording”.
Foto van Eminent
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikel2-in-1 laptop met 360° scharnierend scherm
Volgend artikelInterne harde schijf met 8 TB opslagruimte
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.