Bestanden altijd synchroon met online opslagoplossing

1
71

Wuala, een online opslagoplossing, krijgt nieuwe functionaliteit waardoor je in de pro-versie nu ook bestanden online en op meerdere computers en besturingssystemen kan synchroniseren.

Wuala, een onderdeel van LaCie, is een online back-upoplossing die twee jaar geleden werd gelanceerd en is gebaseerd op technologie die is ontwikkeld in het ETH Zürich (Zwitsers Federaal Instituut van Technologie). Met Wuala Sync beschikken gebruikers die opteren voor de pro-versie nu over een nieuwe functie waarmee ze bestanden ook online en op meerdere computers en besturingssystemen kunnen synchroniseren. Als je onderweg bent en een bestand toevoegt aan je Wuala Synchronisatie-map, verschijnt het bestand automatisch op al je computers. Ook worden bewerkingen op je thuiscomputer direct zichtbaar op je werkcomputer. De interface laat gebruikers toe eenvoudig back-ups te maken en bestanden te delen en te synchroniseren. De versiebeheer- en ‘tijdreis’-functies bieden bovendien toegang tot eerdere bestandsversies en de mogelijkheid deze te herstellen.

Privacy
De unieke technologie van Wuala waarborgt de gebruikersprivacy. Alle bij Wuala opgeslagen bestanden worden rechtstreeks op de computer van de gebruiker gecodeerd, nog voordat de gebruiker ze online opslaat. Het wachtwoord wordt dus nooit verzonden. Dit betekent dat niemand de persoonlijke gegevens van de gebruiker kan zien of gebruiken, zelfs niet de medewerkers van Wuala of LaCie. Gebruikers kunnen vervolgens zelf instellen wie hun mappen mag bekijken. Het woord Wuala komt trouwens van het Franse woord “Voilà”, wat betekent “Hier is’t!”.

Prijs en beschikbaarheid
Bij Wuala krijg je 1 GB opslagruimte gratis. Gebruikers kunnen meer ruimte krijgen door vrije schijfruimte in te ruilen of door extra online opslagruimte te kopen. De professionele pakketten met de nieuwe Sync functionaliteit zijn vanaf 10 GB verkrijgbaar voor 19 euro per jaar. Voor 100 GB betaal je 99 euro per jaar. Je kunt het via deze link uitproberen.

Foto van LaCie
Website: LaCie België Website: LaCie Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelInstapmodel D-SLR-camera van Nikon kan Full HD video opnemen
Volgend artikelCanon met reeks nieuwe Pixma kleurenprinters
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.