Granulair herstel voor Exchange en SharePoint

0
67

Het nadeel bij het herstellen van zulke systemen met verwijzingen, is dat u niet aan het originele bericht of document kunt zonder toegang tot de vergaarbak als geheel. Als u meerdere mailboxen of documentfolders zou willen herstellen, zou de herstelsoftware bovendien alle verwijzingen noodzakelijkerwijze moeten vervangen door het oorspronkelijke bericht of document. U begrijpt dat een brick-level restore op die manier de omvang van de oorspronkelijke vergaarbak zou kunnen verveelvoudigen!

Granulair
Er is een aparte PowerControls voor Exchange en een PowerControls voor SharePoint. Kroll Ontrack biedt wel een bundellicentie aan, waarbij u wat korting krijgt als u beide wil hebben. Het idee achter PowerControls is dat u geen brick-level back-up of restore meer moet gebruiken. Alleen de grote vergaarbak van Exchange of SharePoint back-uppen is voldoende. PowerControls geeft u dan granulaire toegang in die vergaarbak om het specifieke bericht of document dat u zoekt te kunnen herstellen. Dat herstellen hoeft niet naar de originele locatie. Herstellen mag dus ook naar een andere Exchange- of SharePoint-server.

PowerControls SharePoint Data Selectie

PowerControls SharePoint Data Selectie (© ; licentie: )

In tegenstelling tot gewone restoresoftware biedt PowerControls u bovendien zoekfuncties. U kunt zoekcriteria opgeven op sleutelwoorden, itemtype, onderwerp, datum en tijd, gebruikers of berichthoofding, bestands- en bijlagengegevens. PowerControls voert alleen leesoperaties uit op uw originele data en wijzigt dus nooit iets aan uw brondata.

Connectoren
De granulaire toegang geldt niet alleen voor Exchange- en SharePoint-vergaarbakbestanden, maar ook voor back-upoplossingen van derden. PowerControls kan de back-upbestanden lezen van bekende back-uppakketten zoals Veritas, Symantec, CA, HP, Microsoft en vele andere en daar ook granulair data (berichten of documenten) uit gaan teruglezen. In PowerControls zijn daartoe een indrukwekkende hoeveelheid dataconnectoren ingebouwd. Het grote voordeel daarvan is, dat u gewoon kunt blijven verderwerken met uw huidige back-upsoftware en bijhorende back-upprocedures en -strategieën. U gebruikt Ontrack PowerControls dus als aanvulling bovenop uw normale back-upsoftware. Met behulp van de connectoren kunt u vrijwel elk Exchange-bericht of SharePoint-bestand gaan terughalen uit de opgeslagen of geback-upte databases.

1
2
3
4
Vorig artikelDe crisis treft ook cybercriminelen
Volgend artikelBestanden en mappen synchroon houden