Pocket camcorder met hoogste videoresolutie

0
53
JVC Picsio GC-FM1 in hand

JVC Picsio GC-FM1 pocket camcorder (© ; licentie: )

JVC’s Picsio HD Memory Camera is een van de weinige pocketcamcorders die video’s kan opnemen in Full HD 1080p resolutie (30 frames per seconde met 1440 x 1080 pixels). Daarnaast kun je er ook digitale foto’s met een resolutie van 8 megapixels mee maken. Een test.

We leggen ons leven meer dan ooit digitaal vast en delen de resultaten graag via Facebook, blogs en foto- en videosites zoals Flickr en Youtube. Fabrikanten spelen op die tendens in met pocket videocamera’s of pocket camcorders. De technische specificaties van deze erg draagbare videocamera’s zijn minder belangrijk. Deze apparaatjes zijn immers niet bedoeld als vervanging voor de heel wat duurdere traditionele camcorder. Die kun je niet (vlot) in je jaszak steken. Een pocket camcorder kun je echter overal gemakkelijk mee naartoe nemen.

Extra troef
Pocket camcorders zijn daarom op de eerste plaats erg gebruiksvriendelijk, zodat iedereen ze kan hanteren. Eerder al testten we pocket camcorders van Flip en Creative. Dat zijn geen traditionele videofabrikanten.

1
2
3
4
Vorig artikelKrachtige, maar betaalbare werkstations en monitoren van HP
Volgend artikelZakelijke laptops met nieuwe Intel i7 processor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.