Gebruiksvriendelijke HD pocket camcorder

2
53
Flip UltraHD U2120W wit

Flip UltraHD U2120W wit (© ; licentie: )

De Flip UltraHD is het nieuwste topmodel in het gamma pocketcamera’s van Cisco-dochter Pure Digital Video. Zoals de naam al aangeeft, kun je er opnames in hd-resolutie mee maken.

De Filp UltraHD pocket camcorder biedt geen Full HD resolutie, maar wel HD Ready 720p (1280 x 720 pixels). Naast de lens met vaste focus (1,5m tot oneindig) bevinden zich twee microfoons; geluidsopnames zijn in stereo.
Deze pocketcamcorder bestaat in een witte en een zwarte uitvoering en kost 189 euro.

Bediening
Op de achterkant is er een redelijk helder lcd-scherm van 2 inch met een resolutie van 960 x 240 pixels. Daaronder vinden we de rode opnameknop, met daar rond een vierwegknop om digitaal in te zoomen (maximaal tweemaal) en te verspringen tussen opnames.
Tiptoetsen links en rechts dienen om gemaakte opnames te bekijken of te wissen.

Geheugen
Het interne geheugen van 8 GB biedt plaats aan 2 uur opnames in de hoogste resolutie.

1
2
3
4
Vorig artikelBeeldscherm met laag energieverbruik
Volgend artikelMS Office 2010: Outlook preview
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Geachte heer Schildermans,

    Ik ben op zoek naar een pocket video camera voor mijn dochters van 9 en 11 jaar. Welke adviseert u wat prijs-kwaliteit betreft? De Flip, JVC of Creative Vado? Of nog een andere?

    Ben benieuwd naar uw advies.
    BVD.

    Met vriendelijke groeten,
    Edwin Kok

Reacties zijn gesloten.