MS Office 2010: Outlook preview

0
53
Dit artikel is deel 6 van 7 in het DiskIdee dossier Microsoft Office 2010
DossiernavigatieMS Office 2010: PowerPoint previewMS Office 2010: Naar de kassa!
Outlook 2010

Outlook 2010 (© ; licentie: )

Bij heel wat componenten van Office 2010 zal je zo op het eerste zicht niet veel verschil merken met hun voorganger in Office 2007. Bij Outlook 2010 ligt dat wel even anders. Niet zo moeilijk trouwens want in 2007 waren de vernieuwingen in Outlook met een vergrootglas te zoeken. Outlook 2010 maakt die achterstand weer goed.

Het meest in het oog springende verschil is uiteraard het verdwijnen van de klassieke menubalk en de intrede van het lint. Uit deel 1 van deze reeks heb je misschien onthouden dat het lint volledig aanpasbaar is aan je eigen smaak en behoeften. Zeker in Outlook kan dat van nut zijn omdat nogal wat veelgebruikte knoppen verspreid liggen over verschillende tabs. Het is voortaan een kleine moeite om die knoppen vooraan te zetten.

Outlook heeft nu ook bovenaan het lint

Outlook heeft nu ook bovenaan het lint (© ; licentie: )

Maar er is meer. Misschien doe je vaak dezelfde opeenvolgende handelingen, zoals na het lezen van bepaalde berichten eerst een kopie doorsturen naar je baas en ze vervolgens verplaatsen naar een welbepaalde map. Dankzij Quick Steps kan dat voortaan met één muisklik.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGebruiksvriendelijke HD pocket camcorder
Volgend artikelTover je pc om in een gebruiksvriendelijke multimedia-studio
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.