Gebruiksvriendelijke HD pocket camcorder

2
53

Afmetingen en gewicht
De Flip UltraHD is wat zwaarder en groter dan vergelijkbare apparaatjes van de concurrentie, zoals de eerder door ons geteste Creative Vado HD en de JVC CG-FM1. Toch past hij nog in een binnenzak van een jasje.
Door het hogere gewicht van 172 gram ligt hij trouwens stabieler in de hand dan bijvoorbeeld de pocketcamcorder van JVC, die slechts 96 gram weegt.Flip UtraHD USB-aansluiting

Batterij
Het hogere gewicht wordt gedeeltelijk verklaard door het feit dat de Flip UltraHD een verwisselbare NiMH-batterij heeft, maar dat u optioneel ook twee standaard AA-batterijen kunt gebruiken. De Flip UltraHD is dus beter bruikbaar op plaatsen waar niet direct een stopcontact voorhanden is.

Aansluitingen
De naam is trouwens afkomstig van de ingebouwde volwaardige usb-aansluiting die naar buiten springt of ‘flipt’ als u een knopje op de zijkant verschuift. Ook de Creative Vado HD heeft dat, maar de aansluiting op de Flip ziet er een stuk steviger uit dan die op de Vado.Voordeel van deze benadering is dat je geen extra kabels hoeft mee te dragen om de Flip op een pc of Mac aan te sluiten.
De Flip UltraHD heeft ook een mini-HDMI aansluiting, maar een kabel moet je apart bijkopen. Op de onderkant zit een standaard schroefaansluiting voor een statief.

1
2
3
4
Vorig artikelBeeldscherm met laag energieverbruik
Volgend artikelMS Office 2010: Outlook preview
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Geachte heer Schildermans,

    Ik ben op zoek naar een pocket video camera voor mijn dochters van 9 en 11 jaar. Welke adviseert u wat prijs-kwaliteit betreft? De Flip, JVC of Creative Vado? Of nog een andere?

    Ben benieuwd naar uw advies.
    BVD.

    Met vriendelijke groeten,
    Edwin Kok

Reacties zijn gesloten.