Gebruiksvriendelijke HD pocket camcorder

2
53

Kwaliteit van de opnames

Flip UltraHD LCD-scherm

Flip UltraHD LCD-scherm (© ; licentie: )

De video-opnames zelf zijn sterk gecomprimeerd. Dat is vooral op een flatscreen-tv goed zichtbaar. Voor gebruik op bijvoorbeeld Youtube zijn de opnames echter voldoende van kwaliteit. Hoewel het apparaat stabiel in de hand ligt, trillen opnames redelijk sterk, iets wat ook weer op een groter scherm goed zichtbaar is. De digitale zoom gebruik je beter niet, want dan daalt de resolutie van de opnames zo sterk dat ze eigenlijk niet meer bruikbaar zijn.

Conclusie
De Flip UltraHD moet het vooral hebben van zijn grote gebruiksvriendelijkheid. Hij is duurder en zwaarder dan concurrerende apparaten, maar biedt wel plaats aan standaard AA-batterijen, wat in sommige omstandigheden (bijvoorbeeld tijdens een lange reis naar het buitenland) een voordeel kan vormen.

(70/100)

SysteemvereistenWindows: 3 GHz Intel Pentium 4 of sneller, minimaal Windows XP SP2 met 512 KB geheugen en USB 2.0 poort.

Mac: 1,66 GHz Intel Core Duo of sneller, minimaal 1 GB geheugen, OS X Tiger 10.4 of hoger en USB 2.0 poort.

Adviesprijs
€ 189
Benelux-importeur: Now Mobile, www.now-mobile.nl
1
2
3
4
Vorig artikelBeeldscherm met laag energieverbruik
Volgend artikelMS Office 2010: Outlook preview
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Geachte heer Schildermans,

    Ik ben op zoek naar een pocket video camera voor mijn dochters van 9 en 11 jaar. Welke adviseert u wat prijs-kwaliteit betreft? De Flip, JVC of Creative Vado? Of nog een andere?

    Ben benieuwd naar uw advies.
    BVD.

    Met vriendelijke groeten,
    Edwin Kok

Reacties zijn gesloten.