Vloeiende videobeelden dankzij bewegend statief

0
Camerafabrikant Rollei brengt een motion controller uitbreidingsset uit voor de Shark Slider S1, een bewegend statief waarmee je vloeiende (video)beelden maakt. De Rollei Wireless Motion Controller System S1A1 werkt op batterijen en heeft een shuttercontrol.

De Rollei Wireless Motion Controller System S1A1 is een uitbreidingsset voor de Rollei Shark Slider S1. Je tovert er de slider mee om in een professioneel statief waarmee je ook gemotoriseerd vloeiende en trillingsvrije beelden kunt maken.

De Shark Slider S1 kan gebruikt worden met een d-slr (digitale spiegelreflex camera), een systeemcamera of camcorder en is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Met het vliegwiel aan de zijkant kan de camera handmatig in verschillende tempo’s schokvrij en vloeiend heen en weer bewegen.

Het nieuwe Wireless Motion Controller System S1A1 voegt daar nu een krachtige motor van 8 à 32 watt aan toe, waardoor je zware camera’s tot 8 kg schokvrij kunt bewegen. Ook langdurige opnames voor bijvoorbeeld een time-lapse zijn dankzij de grote accucapaciteit geen enkel probleem voor de Rollei S1A1.

Rollei Wireless Motion Controller System S1A1

Rollei Wireless Motion Controller System S1A1 (© ; licentie: )

Het nieuwe bewegingssysteem laat zich snel en eenvoudig op de slider monteren en met de meegeleverde afstandsbediening kan het apparaat tot maximaal 20 meter afstand bestuurd worden. Het instellen van verschillende snelheden en sluitermomenten is dankzij het gebruiksvriendelijke display erg eenvoudig.

De uitbreidingsset wordt geleverd met een motor, een accupack, een aandrijfriem, een stevige draagtas en zeven verbindingskabels voor verschillende cameramodellen van onder andere Nikon, Canon en Pentax.

Het Rollei Wireless Motion Controller System S1A1 kost 1499 euro. De Shark Slider S1 kost 800 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.