Pocket camcorder met hoogste videoresolutie

0
54

Vandaag hebben ook traditionele videofabrikanten zoals JVC ze in hun gamma. De hier geteste JVC Picsio GC-FM1 HD Memory Camera heeft dan ook iets speciaals. Het is een van de weinige pocketcamcorders die video’s kan opnemen in Full HD 1080p resolutie (30 frames per seconde met 1440 x 1080 pixels). Daarnaast kun je er ook rechtstreeks digitale foto’s met een resolutie van 8 megapixels mee maken. Bij de eerder besproken pocket camcorders van Flip en Creative kun je die foto’s alleen digitaal uit gemaakt video’s plukken, en dat is toch heel wat minder handig.

Uiterlijk
De JVC Picsio is verkrijgbaar in drie hippe kleuren. Hij is niet groter en heel wat dunner dan een pakje sigaretten en weegt slechts 96 gram. Op de voorkant zit een kleine lens met een vaste brandpuntsafstand. Via een knopje op de zijkant kun je die in een macrostand zetten voor opnames dichtbij.
Op de achterkant is er een 2-inch lcd-scherm met eronder een beperkt aantal bedieningsknoppen.

Bediening
De bediening is heel eenvoudig. Knopje indrukken en je kunt direct filmen of foto’s nemen. De Picsio heeft een digitale zoom met vier trappen, maar die gebruik je best zo min mogelijk, want de resolutie van gezoomde beelden gaat er sterk op achteruit.

JVC Picsio GC-FM1A voorkant

Opslagruimte en aansluitingen
Opnames worden opgeslagen op een geheugenkaartje (SD Card). 2 GB opslagruimte volstaart voor 20 minuten video-opnames in de hoogste resolutie. Via de mini-HDMI poort sluit je de Picsio rechtstreeks aan op een flatscreen-tv. Er is ook een video- en audio-aansluiting voor analoge tv’s. De analoge kabel is standaard meegeleverd, maar een HDMI-kabel moet je nog apart bijkopen.

1
2
3
4
Vorig artikelKrachtige, maar betaalbare werkstations en monitoren van HP
Volgend artikelZakelijke laptops met nieuwe Intel i7 processor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.