Zakelijke laptops met nieuwe Intel i7 processor

0
49
Sony VAIO Z-serie laptops

Sony VAIO Z-serie laptops (© ; licentie: )

Sony kondigt nieuwe zakelijke laptops aan. De VAIO Z-serie is uitgerust met de nieuwe Intel Core i7 processor en NVIDIA grafische kaart.

De behuizing van de VAIO Z-serie is vervaardigd van carbon en aluminium. Het gewicht van de laptop bedraagt 1,45 kg. De VAIO Z-serie heeft Quad solid state drives (SSD) in RAID zodat je gegevens parallel kan schrijven op vier verschillende SSD’s. Volgens Sony kan de laptop daardoor bestanden 6,2 keer sneller overzetten in vergelijking met bijvoorbeeld een conventionele harde schijf met 5400-rpm.

Grafische prestaties
Naast de nieuwe Intel Core i7-620M processor is de Z-serie uitgerust met een NVIDIA GeForce GT330M grafische chipset met 1GB GDDR3 VRA. Het nieuwe dynamische ‘Hybrid Graphics System’ optimaliseert de prestaties op basis van de gebruikte toepassingen. Er is ook een AUTO-modus die automatisch schakelt tussen de ideale systeemvoorwaarden op gebied van snelheid of batterijduur.

Schermverlichting
Sony voorzag de nieuwe VAIO Z-serie ook van een lichtsensor, die de schermverlichting automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Een slimme scherm–uit-knop laat toe de schermverlichting snel uit te zetten als ze niet nodig is tijdens het werken.

1
2
Vorig artikelPocket camcorder met hoogste videoresolutie
Volgend artikelDe crisis treft ook cybercriminelen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.