Home Hardware

Betaalbare beveiligde laptop met 2,8K-scherm

HP Pavilion Plus 14 inch Laptop review

1
1121

HP Pavilion Plus 14 inch Laptop

€ 1019,-
7

Diskidee Price/Performance Rating

7.0/10

Pros

  • Good keyboard
  • Fingerprint security
  • Excellent screen

Cons

  • Battery life could be better
Binnen het uitgebreide productgamma van betaalbare HP Pavilion laptops testen we een 14-inch Plus-versie met 2,8K OLED-scherm, schermklep van gerecycleerd aluminium en dertiendegeneratie Intel-chipset.

HP heeft een uitgebreide reeks productlijnen laptops, waarvan niet altijd even duidelijk is voor welk marktsegment ze bedoeld zijn: Essential, Pavilion, Envy, Spectre, ProBook, EliteBook, Gaming en Chromebook.

De HP Pavilion-productlijn is een van de meest uitgebreide, met een enorme keuze aan 13-, 14- en 15-inch laptops. De Plus-versies zijn iets hoger gepositioneerd dan de gewone uitvoeringen met bijvoorbeeld mooiere schermen, grote toetsenborden, en vingerafdrukbeveiliging.

De nieuwste 2023-varianten gebruiken recente AMD- en Intel i3/i5/i7-processoren van de dertiende generatie.

Wij testen een HP Pavilion Plus 14-eh1008nb met Intel Core i5-13500H (met vier ‘performance cores’ en acht ‘efficiency cores’), 16 GB vast op de hoofdkaart gesoldeerd DDR4 RAM-geheugen, 512 GB Intel SSD (met nog 416 GB vrije ruimte vlak na de ingebruikname), vingerafdruksensor, HP BrightView 90 Hz 2,8K OLED-scherm en Windows 11 Home.

 
Kenmerken

Het niet-aanraakgevoelige OLED UWVA-scherm is een van de meest opvallende kenmerken van deze HP Pavilion Plus. De schermkwaliteit is uitstekend, mede dankzij de ondersteuning voor HDR TrueBlack 500 kleurverbetering.

De schermklep is gemaakt van gerecycleerd aluminium, maar de zilverkleurige behuizing zelf is van gerecycleerd kunststof. Het voelt gelukkig allemaal stevig aan, met een scherm dat je veilig bij de smalle randen kan vastpakken zonder dat het wiebelt.

Het verlichte toetsenbord heeft grote toetsen, een volwaardige rij navigatietoetsen aan de rechterkant, brede polssteunen (met een kleine vierkante vingerafdruksensor aan de rechterkant) en een groot multitouch-aanraakvlak. De typekwaliteit is zeer goed. De stroomknop is verwerkt in de bovenste rij functietoetsen.

HP Pavilion 14 (Intel)

HP Pavilion 14 (Intel) (© HP; licentie: HP)

 
Verbindingen

De behuizing biedt plaats aan twee 10 Gbit/s type-C usb-poorten (met ondersteuning voor DisplayPort 1.4 en USB Power Delivery, maar zonder officiële Thunderbolt-ondersteuning), twee 5 Gbit/s type-A usb-poorten, een HDMI 2.1-uitgang, een 3,5mm analoge audiopoort en een microSD-kaartlezer.

De Intel AX201-netwerkadapter ondersteunt het snellere WiFi-6E en Bluetooth 5.1. Met een goede router haal je dankzij deze adapter bijna gigabit-ethernetsnelheden zonder dat je een kabel hoeft te gebruiken.

 
Prestaties

De HP Pavilion Plus 14-eh11008nb presteert goed in verhouding tot zijn uitrustingsniveau. Opvallend zijn de uitstekend prestaties van de SSD: een gemiddelde doorvoersnelheid van 301 MB/s in de UL Futuremark PC Mark 10 Full System Drive benchmark is uitzonderlijk voor een laptop van dit uitrustingsniveau.

Hoewel de dertiendegeneratie Intel-processoren veel energiezuiniger zijn dan hun voorgangers, kan je volgens onze benchmarks toch niet op meer dan ongeveer acht uur autonomie rekenen bij ‘normaal’ gebruik. HP zelf vermeldt een typische gebruiksduur van ruim negen uur.

HP Pavilion Plus 14 (Intel i5-13500H, 16 GB, 512 GB) HP Pavilion Aero 13  (AMD Ryzen 5 5600U, 8 GB, 512 TB)
Accu-test
Futuremark PCMark 10 Office Battery benchmark (minuten) 463 614
Futuremark PCMark 10 Video Battery benchmark (minuten) 453 483
Benchmarks
Futuremark PCMark 10 Score 5946 5463
Futuremark PCMark 10 Full System Drive Benchmark Score 1852 1728
Futuremark PCMark 10 Full System Drive Benchmark Bandwith MB/s 301 213,73
Futuremark 3DMark Professional Wild Life Score (Vulcan API) 12660 6530

 

Conclusie
De HP HP Pavilion Plus 14-eh11008nb is een betaalbare, goed presterende laptop voor algemeen gebruik, met een uitstekend scherm en een behoorlijke, maar niet uitzonderlijke levensduur van de batterij.
Gemiddelde prijs
€ 1019,- voor het geteste model; modellen verkrijgbaar vanaf € 699,-.
Foto van HP
Website: Visit Website Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

1 REACTIE

  1. De huidige specs van Intel CPU zijn zeer verwarrend, zoiets als jaren geleden bij AMD.
    Het is een H dus 45watt, maar dan de cores ?
    Thunderbolt 4 ” maar zonder officiële Thunderbolt-ondersteuning ”
    Ja wat is het nu, ja of nee !
    Dit alles maakt het voor de professionele gebruiker niet makkelijk om een koopbeslissing te maken.
    De leasingmarkt zal daar niet zo veel aan gelaten zijn alsmede bedrijven omdat die meer budget gefocust zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.