Krachtige, maar betaalbare werkstations en monitoren van HP

0
13
HP Z200 en ZR22w, ZR24w

HP Z200 werkstation en ZR22w, ZR24w monitoren (© ; licentie: )

HP lanceert nieuwe werkstations en monitoren in de Z-serie die bedoeld is voor kleine en grote bedrijven. De HP Z200 is een betaalbaar, maar krachtig werkstation. De HP ZR22w en HP ZR24w zijn monitoren in een industrieel design die perfect passen bij de HP Z Workstations.

Het nieuwe HP Z200 werkstation biedt volgens de fabrikant zeer goede prestaties en heeft een prijskaartje dat dit van een gewone desktop-pc benadert. De Z200 is bedoeld voor overheden, onderwijsinstellingen en kleine ondernemingen en ook ideaal voor gebruikers van grafische intensieve software, zoals Adobe AutoCAD en Photoshop. De eveneens nieuwe HP ZR22w en HP ZR24w Performance Displays passen met hun aluminium industrieel ontwerp perfect bij de HP Z Workstations.

Z200 Workstation
De Z200 is naar keuze verkrijgbaar met Intel dual-core en quad-core processoren, gebaseerd op de Intel Xeon 3400 series. De verwisselbare minitower kun je zonder gereedschap openen. Firewire- en USB-poorten zitten aan de voorkant voor een gemakkelijke toegankelijkheid.
De meegeleverde HP Skyroom 1.1 is een betaalbaar instrument voor HD-videoconferencing. Deze nieuwste versie is geschikt voor Microsoft Windows 7 en desktop sharing voor een of alle deelnemers.
Aan het milieu is ook gedacht. Zo is de HP Z200 ENERGY STAR 5.0 gecertificeerd en geregistreerd als EPEAT Gold, het hoogst haalbare milieucertificaat voor elektronische apparatuur. Bovendien zijn alle HP werkstations voor negentig procent recycleerbaar. Het werkstation verbruikt minder dan 1 Watt wanneer het is uitgeschakeld.

ZR22w en ZR24w monitoren
De HP ZR22w (22 inch) en de HP ZR24w (24 inch) monitoren gebruiken een S-IPS lcd-paneel, dat een kijkhoek garandeert van 60 graden en een tot tien keer hogere contrastverhouding dan een gewoon beeldscherm levert. Deze professionele monitoren geven 16,7 miljoen kleuren weer en behalen 97 procent van het veel gebruikte sRGB kleurenprofiel. Ook de monitoren voldoen aan ENERGY STAR 5.0. Het gebruikte plastic is voor minimaal 25 recycleerbaar.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Z200 is verkrijgbaar vanaf februari. De adviesverkoopprijs is € 749. De HP ZR22w en de HP ZR24w zijn eveneens verkrijgbaar vanaf februari. De adviesverkoopprijs is respectievelijk €254 en €305. Meer informatie over de producten is te vinden op www.hp.nl.

Vorig artikelSpieren kweken met halters
Volgend artikelPocket camcorder met hoogste videoresolutie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.