Pocket camcorder met hoogste videoresolutie

0
54

Autonomie
De interne, niet-verwisselbare accu laad je via de usb-aansluiting in drie uur helemaal op. Je kunt vervolgens ongeveer anderhalf uur aan een stuk filmen.

Software
JVC Picsio GC-FM1A achterkantPixela MediaBrowser LE software installeer je via de usb-aansluiting direct vanaf de Picsio op een Windows-pc. Met dit eenvoudig programma sla je je video’s en foto’s per datum op. Je kunt video’s rechtstreeks naar Youtube opladen of synchroniseren met Apple iTunes. Aparte software voor de Mac wordt niet meegeleverd.
Op een nochtans recente pc ondervonden we problemen met de usb-aansluiting van de Picsio. De pc verloor na enkele seconden telkens het contact met het apparaat. We hebben niet kunnen vinden waar dit aan lag en op andere pc’s en notebooks trad dit fenomeen niet op. Op zich geen al te groot probleem, want via de geheugenkaartlezer konden we gelukkig wel aan de gegevens.  Maar het is toch een potentieel minpuntje, dus best eerst eens testen met jouw pc.

Prestaties
De resolutie en kleurweergave van de beelden is verrassend goed, maar ondanks de ingebouwde beeldstabilisator trilt het beeld toch erg sterk, zeker als je rondloopt terwijl je opnames maakt. Dat is vooral op een groter scherm goed merkbaar is.

1
2
3
4
Vorig artikelKrachtige, maar betaalbare werkstations en monitoren van HP
Volgend artikelZakelijke laptops met nieuwe Intel i7 processor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.