From A to B video

Verborgen camera in pakje filmt transportreis

0
Om er achter te komen wat er precies gebeurt als je een pakje met de post verzendt, monteerde een Nederlandse ontwerper een kleine camera in een doos die hij vervolgens verzond.

De Nederlander Ruben van der Vleuten was nieuwsgierig naar wat er precies gebeurt tussen het verzenden en ontvangen van een postzending. Hij wilde weten hoeveel mensen en processen er bij betrokken zijn en hoeveel stappen er nodig zijn.

De binnenkant van de doos
De binnenkant van de doos

Om die vragen te beantwoorden stopte hij een kleine 3 megapixel camera in een doos en voorzag een timer met behulp van een Arduino bordje. De timer stelde hij zo in dat de camera elke minuut een video van 3 seconden opnam en langere video’s als de doos bewoog, zodat hij zeker geen interessante fases zou missen. Hij maakte een gaatje van 2 bij 2 mm voor de cameralens in de doos zodat de camera niet zou opvallen.

De video From A to B toont wat er met het pakje gebeurde van het moment van verzending tot het bereiken van de eindbestemming. De opnames gebeurde niet in Nederland maar in Denemarken waar Ruben van der Vleuten verbleef in verband met zijn studie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.