360-graden beelden met één druk op de knop

0
24
Met de nieuwe Ricoh Theta S maak je 360-gradenfoto’s en video’s in Full HD resolutie. Deze draagbare sferische camera ondersteunt de Open Spherical Camera programmeerbibliotheek van Google.

De Ricoh Theta S maakt 360-graden foto’s van bijna 14 megapixels en sferische video’s in 1080p 30fps Full HD resolutie met twee ronde lenzen aan beide zijden van het apparaat. Video’s duren maximaal 25 minuten. De nieuwe sferische camera van Ricoh heeft een grotere beeldsensor en snelle F2.0-lenzen tegenover zijn voorganger de Ricoh Theta m15.

Ricoh verbeterde de software zodat sferische foto’s minder zichtbare ruis vertonen, zelfs wanneer ze gemaakt zijn met weinig licht. Via een mobiele app regel je de instellingen en kun je je beelden direct bekijken op je smartphone of tablet. De Theta S heeft een ingebouwde wifi-verbinding zodat beelden snel worden overgezet.

De camera heeft ook een eigen vast intern geheugen van 8GB. Dat is voldoende voor ongeveer 1.600 foto’s en 65 minuten video in de hoogste resolutie. De Lithium-ion batterij gaat ongeveer 260 foto’s mee.

Ricoh Thetha S

Ricoh Theta S (© ; licentie: )

Dankzij ondersteuning voor de Open Spherical Camera programmeerbibliotheek van Google kun je je foto’s eenvoudig integreren in bijvoorbeeld Google Street View. Je kunt je sferische beelden ook uploaden op theta360.com, delen via Facebook, Twitter en Tumblr en posten op het YouTube 360°-kanaal.

De Ricoh Theta S weegt 125 gram, meet 4,4 x 13 x 2,29 cm en is vanaf eind oktober te koop voor een adviesprijs van €399.

In onderstaand promotiefilmpje zie je enkele van de mogelijkheden van sferisch fotograferen en filmen.

Foto van Ricoh
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGoogle Nexus 5X met Android 6.0 Marshmallow
Volgend artikelMiddenklasse Android-smartphone met stijl
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.