Knappe smartphone die helaas Windows Mobile draait

2
69

je kunt hem ook bedienen met je vingers of met de meegeleverde stylus. Bij Sony Ericsson zit de stylus zoals gebruikelijk in het kastje van de smartphone (en bengelt dus niet aan een koordje zoals bij de recent door ons geteste Samsung Omnia).
Sony Ericsson Xperia X1 XpanelHet scherm verschuift en daarmee lijkt de Xperia een beetje op de HTC Touch Pro. Eronder verschijnt dan een compleet verlicht minitoetsenbordje, dat je vlot met je duimen kunt bedienen. Het scherm past zich automatisch aan aan de leesrichting. Dat vergemakkelijkt het typen van berichtjes en e-mails of het bewerken van kantoordocumenten. Het toetsenbord schuift gladjes onder het scherm vandaan en het scherm draait automatisch mee wanneer je dit doet.
Omdat het scherm enigszins in een hoek staat als je het openschuift, is het gemakkelijker leesbaar dan bij de HTC Touch, waar het scherm volledig plat blijft als je het opent.

Xpanel-interface
Windows Mobile lijkt een beetje op de gewone Windows, compleet met Start-menu en Programma-map. Sony Ericsson plakt daar de Xpanel-schil bovenop die toelaat bepaalde functies te bedienen met je vingers. Derde partijen kunnen ook Xpanels maken. Er worden Xpanels meegeleverd (of je kunt die achteraf downloaden) voor oa. Windows Live, Windows Media Player, Google en Facebook. Er is ook een special Xpanel-versie van Spb Mobile Shell, een erg handige toevoeging voor Windows Mobile. Verder zijn er ook drie eigen Xpanels van Sony Ericsson zelf. Je kan de panels veranderen, verwijderen en nieuwe toevoegen of maken.
De Xpanel-interface geeft de X1 beetje de allures van de Apple iPhone, al is diens interface nog altijd een pak intuïtiever. Je wordt toch nog vaak geconfronteerd met de onderliggende interface van Windows Mobile. Die bedien je nog altijd het gemakkelijkst met de stylus.

Digitale camera
De resolutie van de ingebouwde digitale camera is beperkt tot 3,2 megapixels. De foto’s en video’s (maximale resolutie 640 x 480 pixels) zijn handig voor kiekjes en voor

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZeer beslist niet voor in je boekenkast!
Volgend artikelCompactcamera met 24 mm groothoeklens

2 REACTIES

  1. Beste heer Jozef Schildermans,

    Hartelijk dank voor uw heldere,objectieve en constructieve beoordeling van het GSM-toestel Sony Ericsson Xperia X2.

    Onder de 485 € (Van Den Borre) heb ik deze gsm nog niet teruggevonden.

    Waar kan je hem voor 429 € aankopen ?

    Welk gelijkaardig Samsungtoestel presteert er beter ?

    Hartelijk dank voor je commentaar en medewerking.

    mvg,

    José Bosman

Reacties zijn gesloten.