Knappe smartphone die helaas Windows Mobile draait

2
69

deze gsm in je handen houdt. Het gewicht en het metaal waarvan de Xperia is gemaakt, geeft wel het gevoel dat het een degelijk en stevig toestel is.
Sony Ericsson Xperia X1 frontOnder het scherm zitten er twee dunne selectieknoppen, beltoetsen, een ok-toets, een toets om het Xpanel-menu te openen (meer daarover straks) en een cursorvlak met daartussen nog een klein vierkant aanraakgevoelig vlak (touchpad), waarmee je door pagina’s kunt scrollen. Aan de achterkant van het toestel zit de lens van de ingebouwde digitale camera, met ernaast een led-lichtje.

Aansluitingen
Op de bovenkant is er een gewone 3,5mm minijack-audioaansluiting. Oortjes met microfoon worden meegeleverd (de oortjes kun je loskoppelen van het microfoongedeelte).
Op de rechterzijkant vind je een knop om het geluidsniveau te regelen en een knop om de camera te bedienen. Links is er een mini-USB 2.0 aansluiting. Het sleufje voor de micro-SD-geheugenkaart zit onder de batterijklep. Daar vind je ook de SIM-sleuf terug. De geheugenkaart is verwisselbaar, want je kunt de klep verwijderen zonder dat de 1500 mAh Lithium-Polymer accu loskomt (als je voorzichtig bent toch).

Scherm
De schermresolutie van de Sony Ericsson Xperia is met zijn 800 x 400 pixels dubbel zo hoog als bij de meeste andere Windows-smartphones, zoals de Samsung Omnia (240 x 400 px).
Met een schermdiagonaal van ca. 3 inch (7,62 cm) levert dit kleine schermtekens op, die soms moeilijker leesbaar zijn. Het scherm is wel erg helder en ook buiten redelijk goed zichtbaar.

Bediening
De quadband Sony Ericsson Xperia heeft een aanraakgevoelig scherm, maar

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZeer beslist niet voor in je boekenkast!
Volgend artikelCompactcamera met 24 mm groothoeklens

2 REACTIES

  1. Beste heer Jozef Schildermans,

    Hartelijk dank voor uw heldere,objectieve en constructieve beoordeling van het GSM-toestel Sony Ericsson Xperia X2.

    Onder de 485 € (Van Den Borre) heb ik deze gsm nog niet teruggevonden.

    Waar kan je hem voor 429 € aankopen ?

    Welk gelijkaardig Samsungtoestel presteert er beter ?

    Hartelijk dank voor je commentaar en medewerking.

    mvg,

    José Bosman

Reacties zijn gesloten.